Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Ανοιξιάτικο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα με λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές βροχές αναμένονται μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή.
Από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια....




Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στα κεντρικά και νότια στους 22 και στην Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγη πρόσκαιρη συννεφιά που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα είναι κατά τόπους αυξημένη. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγη πρόσκαιρη συννεφιά που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένη.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε καλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου