Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Παραδόθηκε η Έκθεση πεπραγμένων του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με το Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Ευάγγελο Ζερβέα, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση Πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως το Δεκέμβριο του 2009.



Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Πετσάλνικος και ο κ. Ζερβέας προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Πρόεδρος Βουλής: «Να παταχθούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας»

«Ο ρόλος της Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μάλιστα στις εποχές που διανύουμε. Η προστασία του καταναλωτή πρέπει να είναι στόχος για όλους μας, και για την πολιτεία, σαφώς και για τη δική σας Αρχή. Ένας στόχος που πρέπει να διατρέχει ολόκληρο το δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Ο καταναλωτής είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, όπως γνωρίζουμε όλοι, και γι’ αυτό πρέπει να έχει τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας. Εύχομαι η Έκθεσή σας να αποτελέσει, με τα συμπεράσματά της, την απαρχή για μια νέα σειρά αποφάσεων. Εμείς θα τη διανείμουμε στα κόμματα και όλους τους συναδέλφους βουλευτές. Είναι ένα πολύτιμο υλικό για να διαμορφώσουμε αποφάσεις που πάντα πρέπει να έχουν στόχο την περαιτέρω προστασία του καταναλωτή και σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνει και σε σχέση με το κόστος που καταβάλλει γι’ αυτά. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά, πιστεύω, σε αυτήν τη χώρα για να παταχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας που ταλαιπωρούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους καταναλωτές διαχρονικά, ιδιαίτερα όμως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την εθνική οικονομία, αλλά και τη δύσκολη περίοδο για την οικογενειακή οικονομία».
Παραδίδοντας την Έκθεση στον κ. Πετσάλνικο, ο κ. Ζερβέας ανέφερε:

Συνήγορος Καταναλωτή:«Οκτώ στις δέκα υποθέσεις επιλύονται
υπέρ του καταναλωτή»

«Η Αρχή έχει πλέον ενηλικιωθεί μέσα από την καθημερινότητα των καταναλωτών. Συμβάλλει στην εμπέδωση της καταναλωτικής πίστης και της εμπιστοσύνης μεταξύ καταναλωτών και προμηθευτών, και δρα διαμεσολαβητικά με εξωδικαστικό τρόπο και άμεσα. Αρκεί να σας πω ότι οκτώ στις δέκα υποθέσεις επιλύονται υπέρ του καταναλωτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου