Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Παύλος Μοσχολιός : ΄΄Λιγότερες Γιορτές το καλοκαίρι για να χρηματοδοτηθεί το Πρόγραμμα Συν-Κοινωνία΄΄.

Τη συνέχιση του προγράμματος Συν-Κοινωνία με χρηματοδότηση από το Δήμο Αγρινίου με οικονομικούς πόρους που θα προκύψουν από την περικοπή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του (Δευτέρα 29 Μαρτίου), έπειτα από πρόταση του Δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού.



Αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Αγρινίου, καθώς μέσα από το πρόγραμμα Συν-Κοινωνία μετακινούνται κυρίως δημότες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αγρινίου στα πλαίσια του προγράμματος Συν- Κοινωνία είχε υπογράψει σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ για τη λειτουργία δύο γραμμών (τη Γραμμή Μ1 Άγιος Κωνσταντίνος- Πανεπιστήμιο και τη Γραμμή Μ2 Δοκίμι - Δύο Ρέματα), διασφαλίζοντας αξιόπιστη και οικονομική μεταφορά των επιβατών, με δρομολόγια ανά μισή ώρα και εισιτήριο 0,50 λεπτά, σύμβαση η οποία έληξε το Μάρτιο του 2010.

Ο κ. Μοσχολιός στην εισήγηση του τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου ακόμη και οι θεσμοθετημένοι πόροι της Αυτοδιοίκησης μειώνονται, το πρόγραμμα Συν-Κοινωνία πρέπει να συνεχιστεί.

« Το πρόγραμμα Συν-Κοινωνία έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους κατοίκους. Τους δεκατέσσερις μήνες μετακινήθηκαν πάνω από 300.000 επιβάτες και αυτό γιατί μέσα από τη σύμβαση που υπογράψαμε είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά μισή ώρα με φθηνό εισιτήριο. Παράλληλα το πρόγραμμα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι αυτή η δραστηριότητα πρέπει να συνεχιστεί για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί με τη δημοτική συγκοινωνία μετακινούνται κυρίως δημότες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα που πλήττονται περισσότερο το τελευταίο διάστημα.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να σταθεί αρωγός σε αυτές τις ομάδες.

Προτιμώ να γίνουν λιγότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι και να εξοικονομήσουμε από εκεί χρήματα ώστε να ενισχύσουμε τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Δεν μπορεί το φετινό καλοκαίρι να διοργανώσουμε πληθώρα εορτών και να υπάρχουν συμπολίτες μας που δε θα τους έχουμε στηρίξει με τις πολιτικές μας.

Θέλω, λοιπόν, να ζητήσω την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συνεχίσουμε το πρόγραμμα Συν –Κοινωνία με το ποσό των 131.500,00 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λειτουργούσε έως σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου