Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«Πυρήνες»: Δεν είμαστε εμείς - όποιος είναι να το πει

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ευθύς εξαρχής ότι η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν».
Με κεφαλαία γράμματα σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org., η οργάνωση τονίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τη φονική έκρηξη, αλλά αναγκάζεται να τοποθετηθεί δημόσια άμεσα λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος.

«Το τελευταίο 24ωρο βρισκόμαστε σε μια πλήρη συναισθηματική αντίθεση...», αναφέρουν και εξηγούν ότι διακατέχονται από «απέραντη θλίψη για το γεγονός του θανάτου του 15χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό της αδερφής του» και από «μέγιστη οργή» για τα ρεπορτάζ που επιχειρούν να εμπλέξουν «εντελώς αυθαίρεται και επιτηδευμένα» την οργάνωσή τους...




Αναφέροντας πως γνωρίζουν ότι ο λόγος τους απέναντι στον λόγο της Αντιτρομοκρατικής δεν έχει την ίδια προβολή, οι συγγραφείς του κειμένου κάνουν λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία» των media και απευθυνόμενοι «σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο», διευκρινίζουν σε πέντε σημεία γιατί «δεν έχουν σχέση».

Δηλώνουν ότι «θα ήταν αντιφατικό και ένοχα απερίσκεπτο να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε πυκνοκατοικημένη περιοχή χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα», επικαλούμενοι απόσπασμα της προκήρυξής τους που αφορούσε την ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης στην «Εθνική Ασφαλιστική».

Χαρακτηρίζουν «εγκληματική αμέλεια» την «εγκατάλειψη» της βόμβας για περίπου 14 ώρες και, αναφερόμενοι στο τηλεφώνημα στο «Alter», εξηγούν ότι γνωρίζουν πως «είναι αδύνατο να εκκενωθεί μια περιοχή μέσα σε 6 λεπτά». «Το ρίσκο που θα παίρνουμε ως επαναστάτες προϋποθέτει ακόμη και την υπέρμετρη προσωπική μας έκθεση ασφάλειας ως αντίβαρο για το ενδεχόμενο ατυχήματος», συμπληρώνουν.

Διευκρινίζουν ότι για λόγους ασφαλείας «τοποθετούν πάντα δύο ρολόγια» στους μηχανισμούς τους και προχωρούν σε τουλάχιστον δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε «διαφορετικά καθεστωτικά μέσα», δίνοντας «πάντα πλήρη και αναλυτική περιγραφή» του στόχου, συγκεκριμένων δρόμων, του μεγέθους της ισχύος, καθώς και «κατάλληλες υποδείξεις αποκλεισμού και εκκένωσης κτιρίων», αναφερόμενοι στις τελευταίες τρεις βομβιστικές επιθέσεις που ανέλαβαν.

Στην ανακοίνωση, που συνυπογράφει η «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» και η «Φράξια Μηδενιστών», η οργάνωση καταλήγει: «Στο ενδεχόμενο που ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από Επαναστατική Οργάνωση, τότε η επαναστατική αξιοπρέπεια επιβάλλει τη δημόσια ανάληψη ευθύνης με την αντίστοιχη αυτοκριτική που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο, γιατί διαφορετικά η πολιτική ανωνυμία σαμποτάρει την επαναστατική κατεύθυνση και "χρεώνει" μια ολόκληρη στρατηγική του αντάρτικου πόλης». Και «υπενθυμίζει»: «Εάν πρόκειται πράγματι για "τυφλό" χτύπημα, τότε είναι συγκεκριμένος ο χώρος που βρίσκεται εκ δεξιών του κράτους και έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε τέτοιου είδους πρακτικές (Piazza Fontana, Ιταλία, εκρηκτικός μηχανισμός από παρακρατικούς ακροδεξιούς) κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοινωνικής έντασης».

Α.Κ.Μ. Ελεύθερος ο φοιτητής
! Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες, έπειτα από επτάωρη απολογία, ο 22χρονος φοιτητής που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Βόλο με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με αφορμή δακτυλικό αποτύπωμα σε ...πλακάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου