Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»

Το Νομάρχη Πρέβεζας κο Βασίλη Ιωάννου επισκέφτηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί εκπρόσωποι της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» με επικεφαλής τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Θοδωρή Δρίτσα, προκειμένου να ζητήσουν τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας στο εγχείρημα που προετοιμάζεται για την αποστολή ενός καραβιού με προμήθειες για τη Γάζα.

Συγκεκριμένα η πρωτοβουλία «Ένα Πλοίο για τη Γάζα» θα συμμετάσχει στη διεθνή αποστολή, η οποία με σκάφη και επιβάτες από πολλές χώρες θα πλεύσει και πάλι προς τη Γάζα περί το τέλος του Απρίλη του 2010, μεταφέροντας ανθρώπους και βοήθεια προς τον παλαιστινιακό λαό. Τον βουλευτή συνόδευαν οι κύριοι ΒΑγ. Πισσίας, καθηγητής Πανεπιστημίου και ο Ισμάτ Σάμπρι, πρώην διπλωματικός ακόλουθος της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και η Πρεβεζάνα Πέλα Καλογήρου.
Το εγχείρημα «Ένα Καράβι για τη Γάζα» έχει ταυτόχρονα συμβολικό αλλά και πρακτικό χαρακτήρα, αφενός ως ρήξη του θαλάσσιου αποκλεισμού της Γάζας και ολόκληρης της Παλαιστινιακής γης και αφετέρου ως παροχή υλικής βοήθειας στους Παλαιστινίους. Η βοήθεια αυτή θα συνίσταται κυρίως στη μεταφορά δομικών υλικών για συνδρομή στην ανοικοδόμηση, καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Η ενέργεια σχεδιάζεται να αποτελέσει τη συνέχεια προηγούμενων πρωτοβουλιών, όπως αυτής, του Αυγούστου του 2008, όταν 44 άνθρωποι από 13 χώρες, μέλη της διεθνούς πρωτοβουλίας Free Gaza Movement, επιβαίνοντας σε δύο ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Από τότε ακολούθησαν άλλα τέσσερα ακόμη παρόμοια εγχειρήματα, όπου συμμετείχε και ο συμπολίτης μας και μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης Ν. Πρέβεζας γιατρός κος Καμπάνι Χάλεντ.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής ευχαρίστησαν το Νομάρχη για τη συνάντηση αλλά και την υποστήριξή του και ζήτησαν την έμπρακτη συμπαράσταση και τη βοήθεια της Νομαρχίας στο σχεδιαζόμενο εγχείρημα.
Ο Νομάρχης συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής για την πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε επιτυχία στο δύσκολο, επικίνδυνο αλλά σημαντικό εγχείρημα και δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα αισθήματα των πολιτών του νομού είναι αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα ενός λαού δοκιμαζόμενου, που παλεύει για το αυτονόητο: να μπορεί να ζήσει σε ένα ελεύθερο κράτος με αυτοδιάθεση, να μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του σε συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας.
Την προηγούμενη πρωτοβουλία μας με πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία για τη Γάζα είχαμε μεγάλη αυθόρμητη ανταπόκριση των πολιτών, γεγονός που φανερώνει με τον πιο δηλωτικό τρόπο την αλληλεγγύη μας στις περιπέτειες και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Θα φέρουμε το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να αποτυπωθεί σε ένα ψήφισμα η εκπεφρασμένη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινίων. Πέραν, όμως της ηθικής μας συμπαράστασης, έχουμε την πρόθεση να συμβάλλουμε και πρακτικά στην προσπάθειά σας. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου αλλά και των πολιτών του νομού, σας δηλώνω ότι είμαστε αλληλέγγυοι και θα συμπαρασταθούμε.» Τέλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους της Επιτροπής να μεταβιβάσουν σε όσους θα μετέχουν στην αποστολή τις θερμότερες ευχές, το τολμηρό αυτό εγχείρημα να τελεσφορήσει και να σπάσει ο κλοιός, και μέσω και αυτής της ενέργειας να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στους μεγάλους της γης: ότι πρέπει και για το Παλαιστινιακό, επιτέλους, όπως και για το Κυπριακό, να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις που οφείλουν να πάρουν, αν θέλουν πράγματι να υπάρξει ειρήνη σ’ αυτήν την ταραγμένη περιοχή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου