Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Διαδοχικές συσκέψεις Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου

Διαδοχικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλεί εκτάκτως σήμερα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Αρχικώς θα συνεδριάσει το λεγόμενο «διαθεσμικό» όργανο, στο οποίο μετέχουν κυβερνητικά στελέχη, στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του κόμματος και της Βουλής και εν συνεχεία, περίπου στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.




Στόχος του πρωθυπουργού είναι να θέσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά τις αποφάσεις στους κόλπους της Ε.Ε. και να εξασφαλίσει τον καλύτερο συντονισμό των υπουργείων με στόχο την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας.

Αλλωστε, η πρώτη μέτρηση αποτελεσματικότητας θα γίνει από τους κοινοτικούς ελεγκτές στις αρχές Μαΐου και με αυτό ως δεδομένο, η κυβέρνηση καλείται να έχει ολοκληρώσει το νομοθετικό έργο και να έχει προχωρήσει σε εφαρμογή των σχεδίων της εντός ολίγων εβδομάδων.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στις δυσλειτουργίες και την ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργείων και ειδικώς μεταξύ των συναρμοδίων για τη λειτουργία της αγοράς.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Βασικό θέμα της συνάντησης είναι οι συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων, τις οποίες είχε αναλάβει να συντονίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου