Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στο «πόδι» βρίσκονται οι δήμαρχοι της χώρας,Την ίδια ώρα διατυπώνουν προβληματισμό για την υλοποίηση του «Καλλικράτη»Μεσολόγγι, θα λάβει χώρα η πρώτη σύσκεψη της ΤΕΔΚ

Στο «πόδι» βρίσκονται οι δήμαρχοι της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν για τη μείωση των κρατικών πόρων, γεγονός που τους εμποδίζει, όπως υποστηρίζουν, να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, όπως είναι η καταβολή των μισθών των εργαζομένων.Την ίδια ώρα διατυπώνουν προβληματισμό για την υλοποίηση του «Καλλικράτη» λόγω έλλειψης της απαραίτητης χρηματοδότησης. Μάλιστα, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) σε απόφαση που πήρε χθες κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ) αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις 8 Απριλίου και για μία ημέρα οι ΟΤΑ να μην ασκήσουν καμία κρατική αρμοδιότητα, εκτός από αυτές που είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. αποκομιδή απορριμμάτων)....





Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, οι δήμαρχοι του λεκανοπεδίου θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας.

Ταυτόχρονα, η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) απέστειλε χθες επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό της για τις μειώσεις ανά μήνα στους καταβαλλόμενους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, οι οποίες ξεπερνούν το 35%.

«Η εξέλιξη αυτή έχει ως συνέπεια οι δήμοι να ασφυκτιούν περαιτέρω οικονομικά, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και κυρίως τις μισθολογικές», αναφέρεται στην επιστολή των αιρετών.

Επιπλέον εκφράζουν την άποψη ότι «η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Καλλικράτης» τίθεται εν αμφιβόλω» και στην κατεύθυνση αυτή ζητούν από τον υπουργό να περιοριστούν οι μειώσεις των κονδυλίων στο ελάχιστο, αρχής γενομένης από τον μήνα Απρίλιο.

Στο μεταξύ, η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ύστερα από αίτημα της «Ανοιχτής Πόλης». Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Μάιο θα παρουσιάσει στοιχεία και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στον Δήμο Αθηναίων

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου στις 11.οο ,στο Ξενοδοχείο Θεοξένια στο Μεσολόγγι, θα λάβει χώρα η πρώτη σύσκεψη της ΤΕΔΚ στα πλαίσια τη ς διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αυτοδιοίκησης για τον "Καλλικράτη". Κλήθηκαν να συμμετάσχουν δήμαρχοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.Και ενώ το τοπίο όσο αναφορά τα όρια των νέων δήμων δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη κάποιοι μαθαίνουμε βιάζονται να δηλώσουν την υποψηφιοτητά τους. Ήδη για το Μεσολόγγι όπως μαθαίνουμε…έχουμε την πρώτη υποψηφιότητα αυτή του Γιάννη Καρανικόλα, ο οποίος λένε πως έκανε και επίσημα αίτηση για το χρίσμα??? Ο κ. Καρανικόλας είναι γιατρός και το 2006 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Πρεβεζάνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου