Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Νωρίτερα φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις: Το πρόγραμμα

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά – 14 Μαΐου- ξεκινούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ.

Και ενώ το πρόγραμμα δόθηκε κανονικά, «χάος» επικράτησε με τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς ανακοινώθηκε καθυστερημένα και χωρίς στοιχεία.....




Οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας θα είναι φέτος 88.165 και οι υποψήφιοι που διεκδικούν τις θέσεις 123. 144, γεγονός που σημαίνει ότι 35.000 - 50.000 θα μείνουν εκτός.

Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε πόσες θέσεις διαθέτει ανά κατηγορία, με αποτέλεσμα να αναζητούν κομπιουτεράκια γονείς και μαθητές, προκειμένου να κάνουν τις πολύπλοκες πράξεις που θα τους επιτρέψουν να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα για τις σχολές που τους ενδιαφέρουν.

Επίσης, δεν δόθηκαν συγκριτικά στοιχεία με προηγούμενες χρονιές, ώστε να δουν οι μαθητές πάνω – κάτω το μέγεθος της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουν.

Τα στοιχεία είχαν καθυστερήσει γιατί οι αρμόδιοι μελετούσαν σενάρια για την μείωση του αριθμού των εισακτέων και την βαθμολογική βάση του 10, που όμως δεν τους «έβγαιναν».

Τελικά την ευθύνη για το «μπάχαλο» ανέλαβε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Πανάρετος, ο οποίος είχε δώσει εντολή να γίνουν ανακοινώσεις σε μια μέρα με ελλιπή στοιχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου