Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η πρώτη επίσημη συνάντηση για την παρουσίαση του έργου με τίτλο: “Ανάπτυξη Συστήματος Τηλεματικής Διαχείρισης Δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Η πρώτη επίσημη συνάντηση για την παρουσίαση του έργου με τίτλο: “Ανάπτυξη Συστήματος Τηλεματικής Διαχείρισης Δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και καινοτόμες δράσεις ενημέρωσης πολιτών της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας”, από τις εταιρίες TREDIT S.A., INFOTRIP S.A. και AMCO S.A., οι οποίες είχαν αναλάβει σε συνεργασία την υλοποίησή του, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Μ. Τρίτη 30 Μαρτίου 2010) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου............


Οι εταιρίες παρoυσίασαν την εφαρμογή ομογενοποίησης και διαχείρισης τηλεματικών δεδομένων, η οποία επιτρέπει την συλλογή πληροφοριών (θέσεις οχημάτων, προβλέψεις χρόνων άφιξης οχημάτων σε στάσεις κλπ.) από πολλαπλές πηγές όπως τα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ, μέσω αυτοματοποιημένων διεπαφών και διαδικασιών επικύρωσης των δεδομένων.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ο διαχειριστής της εφαρμογής να μπορεί να εισάγει χειροκίνητα με τη χρήση ενός wizard, συμβάντα όπως έκτακτα γεγονότα, συνθήκες οδικού δικτύου, ατυχήματα, εργασίες επί των οδών κ.α.
Η παρουσίαση των συμβάντων/δεδομένων γίνεται τόσο σε πινακοποιημένη μορφή όσο και σε ψηφιακό διαδραστικό χάρτη για μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η διαδικτυακή εφαρμογή οδηγού πόλης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες την αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας και τον εντοπισμό τους στο χάρτη, το σχεδιασμό ταξιδιού εντός του Νομού από/προς στάση Μέσου Μαζικής Μεταφοράς, από/προς διεύθυνση, από/προς σημείο ενδιαφέροντος ή και συνδυασμό των παραπάνω, καθώς και ενημέρωση για την κυκλοφοριακή κατάσταση του Νομού με την προβολή κυκλοφοριακών συμβάντων στον χάρτη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ αναμένεται να είναι άμεσα ορατά τα οφέλη από τη χρήση των εφαρμογών τόσο για την νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, όσο και για τους πολίτες του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου