Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αγρότες, εργάτες, φοιτητές πήραν μέρος χθες στον «κόκκινο» εορτασμό της 110ης επετείου από την εξέγερση του Κιλελέρ.

Αγρότες, εργάτες, φοιτητές πήραν μέρος χθες στον «κόκκινο» εορτασμό της 110ης επετείου από την εξέγερση του Κιλελέρ.

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε στον χώρο του μνημείου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), κυριάρχησε το σύνθημα «Φτωχή αγροτιά, συμμαχία με την εργατιά», ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας....




Ο κ. Μπούτας είπε ότι η κυβέρνηση με τη στήριξη και άλλων κομμάτων αντιμετώπισε τους αγρότες που βγήκαν τον Ιανουάριο στους δρόμους σαν εχθρούς και θέλησαν να τους τσακίσουν, ενώ κάλεσε τους αγρότες σε όλη τη χώρα να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, που θα γίνουν στις 8 Απριλίου.

Ομιλία
«Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας τσακίσει με τους εισαγγελείς, την ανοιχτή τρομοκρατία, τη συκοφάντηση του αγώνα μας με τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό. Μαζί της είχε τη ΝΔ, που έλεγε όχι στα μπλόκα, και το ΛΑΟΣ, που ζητούσε να ενεργοποιηθούν εναντίον μας τα ρόπαλα των ΜΑΤ και η ρομφαία των δικαστών. Είχε και τα ΜΜΕ μαζί της, που πότε προσπαθούσαν να θάψουν την κινητοποίηση, πότε παραποιούσαν τα αιτήματά μας και πότε έστρεφαν άλλες κοινωνικές ομάδες εναντίον μας.

Τα σχέδιά τους, όμως, έπεσαν στο κενό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του αγωνιζόμενου λαού, που εκφράζεται από το ταξικό κίνημα και τη νεολαία, συμπαραστάθηκε μαχητικά και έμπρακτα στους αγωνιστές των μπλόκων», είπε ο κ. Μπούτας. Νωρίτερα ο δήμαρχος Κιλελέρ, Κ. Δεσποτόπουλος, είπε ότι οι αγώνες των αγροτών και η θυσία τους δεν πρέπει να πάνε χαμένα και πρόσθεσε ότι αποτελούν το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκος (Α’ Πειραιά), Ν. Μωραΐτης (Αιτωλοακαρνανία), Απ. Νάνος (Μαγνησίας), Αν. Σκυλλάκος (Λάρισας), αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου