Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ημέρα πένθους για τη Μόσχα

Ημέρα πένθους για τη Μόσχα κήρυξε την Τρίτη ο δήμαρχος της πόλης Γιούρι Λουσκόφ, ενώ τα θύματα των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα ανέρχονται πλέον στα 38, καθώς μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη διάρκεια της νύχτας....



Οι διασώστες έχουν ήδη απομακρύνει από τον σταθμό Λουμπιάνκα, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση, τις σορούς των θυμάτων, αλλά ο σταθμός παραμένει κλειστός για το κοινό.

Το μετρό της Μόσχας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί στη γραμμή αυτή, ενώ η κυκλοφορία στις υπόλοιπες 11 γραμμές δεν διεκόπη καθόλου.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η ταυτότητα των δύο καμικάζι καθώς και των δύο γυναικών που τις συνόδευσαν μέχρι την είσοδο του μετρό έχει εντοπιστεί χάρη στα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας των σταθμών.

Αυτές οι δύο γυναίκες, καθώς επίσης και ένας πιθανός τρίτος συνεργός -ένας άντρας- αναζητούνται από την αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πολλοί ξένοι ηγέτες έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στη ρωσική ηγεσία για το χθεσινό χτύπημα, ενώ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σε συνέντευξή της στον καναδικό σταθμό CTV, χαρακτήρισε την τρομοκρατία "κοινό εχθρό".

"Είτε είναι στο μετρό της Μόσχας, το μετρό του Λονδίνου, ένα τρένο στη Μαδρίτη ή ένα κτίριο στη Νέα Υόρκη, όλοι αντιμετωπίζουμε τον ίδιο εχθρό", είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου