Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Aπάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στις τιμές των καύσιμων στο νομό Πρέβεζας

πό την πρώτη ημέρα επιβολής πλαφόν στις τιμές καυσίμων, αρμόδιοι υπάλληλοι της Δ/νσης Εμπορίου της Ν.Α. Πρέβεζας σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα του νομού, προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για να διαπιστώσουν την πιστή τήρηση των αποφάσεων και τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού. Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις καθότι το σύνολο των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων είχαν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις.



τις ελάχιστες περιπτώσεις που παρατηρούνται τιμές υψηλότερες της τιμής πλαφόν, πρόκειται για αμόλυβδη 95, τύπου POWER(ενισχυμένη), που σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου δεν εντάσσεται στην διατιμημένη τιμή. Αντίθετα στην υπηρεσία καταγγέλθηκαν περιπτώσεις όπου οι εταιρείες διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών, χρεώνουν με τιμές μεγαλύτερες ή πλησίον της τιμής διατίμησης με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι από τα σημερινά στατιστικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου τιμών, προκύπτει ότι η μέση τιμή στην αμόλυβδη 95 για το νομό Πρέβεζας, είναι χαμηλότερη από αυτή των όμορων νομών, που δεν εντάσσονται στο καθεστώς επιβολής πλαφόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου