Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στο Δήμο Αγρινίου το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας

Την πώληση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (επί της οδού Αναστασιάδη), στο Δήμο Αγρινίου, ενέκρινε το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Το τίμημα προσδιορίσθηκε στο ποσό των 2.585.000 (δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ), το οποίο δεν απέχει από την προσφορά που είχε καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου που ανέρχονταν στο ποσό των 2.500.000 Ευρώ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτιρίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, είχε εκδηλωθεί πριν από δύο χρόνια, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως διατηρητέο μνημείο και του χώρου ως κοινόχρηστο.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου.

Η απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο Αγρινίου είναι μια σημαντική εξέλιξη, γιατί πρόκειται για ένα χώρο που πέρα από το συμβολισμό του ως κέντρο της εμπορικής και οικονομικής ζωής του τόπου, έχει σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, και θα αξιοποιηθεί για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως «Δημοτική Πινακοθήκη», αφού διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για την πώληση του κτιρίου στο Δήμο, ο κ. Μοσχολιός έκανε την εξής δήλωση: «Με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες επί μία διετία και βεβαίως με τη θετική ανταπόκριση της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, καταφέραμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και να εξασφαλίσουμε ένα χώρο σημείο αναφοράς για την πόλη, με το μικρότερο δυνατό τίμημα.

Η απόκτηση του ακινήτου είναι καθοριστική γιατί έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, αυτό της έλλειψης χώρων πολιτισμού στην πόλη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου