Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Microsoft Courier: iPad-killer;

Aν θέλει να είναι κανείς... ιστορικά ακριβής, θα πρέπει να παραδεχθεί ότι μπορεί το iPad της Apple να έχει τη δυναμική να φέρει τα TabletPCs επιτέλους στο κέντρο του ενδιαφέροντος, ήταν όμως η Microsoft αυτή που προσπάθησε πρώτη - ανεπιτυχώς τότε - να κάνει το ίδιο πριν από 5 χρόνια. Ο κολοσσός του Redmond εμμέσως επιδιώκει να κάνει το ίδιο με νέες συσκευές όπως το Slate της Hewlett-Packard, βασισμένες στα Windows 7, προωθεί όμως και μία άλλη προσέγγιση με τον ίδιο στόχο, για την κατασκευή μίας συσκευής ανάλογων δυνατοτήτων. Το κωδικό της όνομα: Courier!




Πριν από μερικές ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video σχετικές με το πώς θα μπορούσε να είναι και πώς να λειτουργεί μία συσκευή όπως το Courier. Το σώμα της αποτελείται από δύο οθόνες αφής, οι οποίες ακουμπούν η μία πάνω στην άλλη όταν αυτό κλείνει, ακριβώς σαν βιβλίο. Το πάχος της συσκευής δεν ξεπερνά τα 25 χιλιοστά και το βάρος της τα 450 γραμμάρια, ενώ θα στηρίζεται σε έναν ένα επεξεργαστή Tegra2 και το λειτουργικό σύστημα που αξιοποιούν τα Zune HD, Pink (κινητά τηλέφωνα) και τα πρόσφατα ανακοινωμένα smartphones με Windows Mobile 7 Series.
Από μία συσκευή Courier θα πρέπει να περιμένουμε αναγνώριση γραφής, δυνατότητα χρήσης ειδικού stylus, ενσωματωμένη κάμερα, καθώς και την κλασική υποδοχή των ακουστικών που θα αξιοποιούνται για την αναπαραγωγή multimedia αρχείων. Όπως είναι λογικό, τη συσκευή θα συνοδεύσει και μία εφαρμογή που θα προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή μέσω Internet. Η μοναδική λεπτομέρεια που επιβεβαιώθηκε από πλευράς Redmond είναι πως αναμένεται προς τα τέλη του 2010 ή στις αρχές του 2011. Για το θέμα της τιμής όλα τα σενάρια είναι βεβαίως πιθανά, η Microsoft ωστόσο γνωρίζει ότι - υποχρεωτικά πλέον - δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από το πλαίσιο των 499 δολαρίων που έχει θέσει η Apple με τα iPad. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, είναι πάντα ωφέλιμος για μας, τους τελικούς καταναλωτές, οπότε... αναμένουμε με ενδιαφέρον!
thanos@infostores.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου