Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ανοιχτοί στο κοινό οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, άνοιξε τους κήπου του Προεδρικού Μεγάρου για το κοινό.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, άνοιξε τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στο κοινό, εγκαινιάζοντας έτσι τις συστηματικές επισκέψεις κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, εκτός από τις αργίες...















ΕΛΛΑΔΑ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr


Hμερομηνία : 28-03-10 Eκτύπωση | e-mail



Ανοιχτοί στο κοινό οι κήποι του Προεδρικού Μεγάρου
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, άνοιξε τους κήπου του Προεδρικού Μεγάρου για το κοινό.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, άνοιξε τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στο κοινό, εγκαινιάζοντας έτσι τις συστηματικές επισκέψεις κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, εκτός από τις αργίες.

Σε μία έκταση περίπου 25 στρεμμάτων, ο πρώην λαχανόκηπος των βασιλικών ανακτόρων (που είναι η σημερινή Βουλή) φιλοξένησε μετά το 1897 το ανάκτορο του διαδόχου, που σήμερα είναι το Προεδρικό Μέγαρο.

Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος δεξιωνόταν, στις 24 Ιουλίου κάθε χρόνο, την πολιτική, στρατιωτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, για την επέτειο της αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, αν και από πέρυσι ο Κάρολος Παπούλιας άλλαξε το χαρακτήρα του εορτασμού, με μια λιτή δεξίωση, το μεσημέρι, εντός του Μεγάρου.

Οι κήποι, που ανοίγουν πρώτη φορά για το κοινό, είναι όπως και το οικοδόμημα, σχεδιασμένοι από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ.

Τα περισσότερα δένδρα των κήπων ανήκουν στην ελληνική χλωρίδα και κάποια αιωνόβια δείχνουν στον επισκέπτη την αξία της διατήρησης της φύσης μέσα στους αιώνες.

Σήμερα, πρώτη μέρα του ανοίγματος, εκατοντάδες πολίτες, κυρίως άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, αλλά και νεότεροι, λίγα παιδιά και κάποιοι τουρίστες, περιηγήθηκαν στους κήπους.

Η επίσκεψη έχει κυρίως ιστορική αξία, καθώς η ιστορική βαρύτητα, αλλά και η αισθητική του οικοδομήματος, ήταν το κύριο έναυσμα για την επίσκεψή τους αυτή, όπως έλεγαν οι επισκέπτες.

Εξάλλου, πολλοί μιλούσαν για την εντυπωσιακή ποικιλία φυτών, ενώ κάποια μικρά παιδιά ρωτούσαν για τα αιωνόβια δένδρα. Υπάρχουν 140 περίπου είδη φυτών καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων, αλλά και κυπαρίσσια που ξεπερνούν τον έναν αιώνα ζωής.

πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου