Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος στις Εορτές Εξόδου. «Αντλούμε δύναμη και παραδείγματα από την Έξοδο.»

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε το Σάββατο 27 Μαρτίου στις Εορτές Εξόδου στην Ι.Π. του Μεσολογγίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης.


Τον Υφυπουργό, υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος και αμέσως μετά την προσφώνηση του δημάρχου και την παράδοση αναμνηστικού δώρου, ο κ. Μωραΐτης είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, να εκπροσωπώ την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις την εξόδου του Μεσολογγίου. Την ηρωικής εξόδου που αποτέλεσε και αποτελεί τον φάρο για πολλούς λαούς και πολλές γενιές. Μέσα από την ηρωική αυτή πράξη θυσίας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απέδειξαν πως μπορούν να αποτελέσουν το παράδειγμα. Παράδειγμα για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Σήμερα , το παράδειγμα αυτό, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αφού τίθενται και πάλι ζητήματα εθνικής κυριαρχίας με τη χώρα να βρίσκεται αυτή τη φορά στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς οικονομικού πολέμου. Με την ευκαιρία της παρουσίας εδώ στο Μεσολόγγι εκπροσώπων πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, θέλω να πω πως η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. , αποτέλεσε μια απάντηση της Ευρώπης στον πόλεμο αυτό. Έναν πόλεμο, όπου η Ευρώπη και οι λαοί της, ενωμένοι, καλούνται να χαράξουν μιαν άλλη πορεία.»
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Φιλελλήνων στον κήπο των Ηρώων και παρέστη στην μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ενώ κατέθεσε στεφάνι στον τόπο θανάτου του λόρδου Βύρωνος.
Ο κ. Μωραΐτης επισκέφθηκε επίσης την έκθεση «αλάτι, ο λευκός θησαυρός» που οργανώνει το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» και ξεναγήθηκε στους χώρους της από τους υπεύθυνους της έκθεσης.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, παρέστη στην πομπή από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κήπο των Ηρώων και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων.
Την Κυριακή των Βαΐων, ήμερα κορύφωσης των φετινών Εορτών Εξόδου, ο Υφυπουργός, αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης στον Κήπο των Ηρώων, είπε σε δηλώσεις του: «Σήμερα, η Έξοδος του Μεσολογγίου, στέλνει τα δικά της μηνύματα. Σε μια κρίση αξιών και θεσμών, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός μπορεί να κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπειά του. Ενωμένος με αισιοδοξία, μπορεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα, για να μπορέσουμε και πάλι να δημιουργήσουμε την Ελλάδα των αξιών, της κοινωνικής δικαιοσύνης που θα επαναφέρει ξανά το χαμόγελο στους πολίτες της Μπορούμε και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου