Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος εγκαινίασε την μεγάλη έκθεση Diana 2010

Με την εντυπωσιακή προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο του MEC, στην Παιανία, η μεγάλη πολυκλαδική έκθεση υπαίθριων δραστηριοτήτων DIANA 2010, που διοργανώνεται από το περιοδικό «Έθνος Κυνήγι».



Τα εγκαίνια της έκθεσης, έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαρτίου, από την Υφυπουργό Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνο Μωραΐτη.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Θάνος Μωραΐτης επισήμανε την ανάγκη αλλαγών στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που επικρατεί και πως η κυβέρνηση στην λέξη που επικρατεί αυτήν την περίοδο, τη λέξη «διάσωση» αντιτάσσει τη λέξη «ανάπτυξη».
Την πράσινη ανάπτυξη που μπορεί να δώσει διέξοδα στην σημερινή κρίση και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
«Το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκεται στην αιχμή της μεγάλης αυτής προσπάθειας. Και πιστεύω ότι μέσα σε αυτούς τους πρώτους μήνες του Υπουργείου έχουμε δείξει ήδη τα πρώτα δείγματα αυτής της προσπάθειας. Όλες οι δραστηριότητες που έχουν μαζευτεί εδώ σήμερα, στη 12η διεθνή έκθεση Diana, έχουν άμεση σχέση και επαφή με τη φύση και το περιβάλλον.», είπε ο Θάνος Μωραΐτης.
Ο Υφυπουργός επισήμανε την σημασία που έχουν οι δράσεις αυτές για την τοπικές οικονομίες ειδικότερα αλλά και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και ένα καλύτερο περιβάλλον.
Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με το κυνήγι ο κ. Μωραΐτης τόνισε πως απαιτείται δουλειά και ο δρόμος που θα διανυθεί έχει ως βασικά προαπαιτούμενα την διαβούλευση και την καλή συνεργασία
«Κανείς δεν πιστεύει ότι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι εύκολα ή ότι υπάρχουν έτοιμες μαγικές λύσεις. Όμως αυτό που ξέρω καλά είναι ότι από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος υπάρχει όλη εκείνη η διάθεση και η αποφασιστικότητα να βρούμε λύσεις και πάνω απ’ όλα να θέσουμε κανόνες.
Με καλή διάθεση, με λογική, με σύγχρονη ματιά, και ανταποκρινόμενοι πάντα στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή πρακτική.», σημείωσε ο Υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου