Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το "κίνημα πολιτών" στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα.


«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν συλλογικοί φορείς, αλλά και μεμονωμένες πρωτοβουλίες πολιτών για τη δημιουργία εθνικής καταναλωτικής συνείδησης έτσι ώστε να συμβάλλει ο κάθε πολίτης στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του «Κινήματος Πολιτών-Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.







Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι «το «Κίνημα Πολιτών» ζητά κάτι που φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι: να στηρίξουμε τα προϊόντα του τόπου μας, τις δικές μας επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και την τοπική παραγωγή και οικονομία», και πρόσθεσε ότι «σε αυτές τις πρωτοβουλίες, το ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει κινηματικά χαρακτηριστικά, καθώς τέτοιες πρωτοβουλίες πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας νέας εθνικής καταναλωτικής συνείδησης, στη λογική του καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε και βεβαίως αυτή η είναι η λογική της διεξόδου από την κρίση».
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «είναι η λογική της διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας, είναι αυτό που ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει καθημερινά ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς δάνειες, αλλά με τις δικές μας δυνάμεις».
Από τη μεριά της η πρόεδρος του «Κινήματος», πρώην υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη είπε ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτό το κίνημα, τονίζοντας ότι ένας βασικός στόχος του «Κινήματος» είναι η διατήρηση θέσεων εργασίας.
«Θέλουμε να περάσει το μήνυμά μας παντού, κυρίως για να βοηθήσουμε στο σπάσιμο της νοοτροπίας να επιλέξουμε το ξένο προϊόν, όταν υπάρχει η επιλογή του ελληνικού, δεν πρόκειται για μποϊκοτάζ προϊόντων, θα προτιμήσουμε εκεί που μπορούμε το δικό μας το προϊόν σκεπτόμενοι εκείνη την ώρα ότι σώζουμε τη θέση εργασίας, του φίλου μας, του πατέρα μας, του αδελφού μας, του παιδιού μας», είπε η κ. Μπέη, προσθέτοντας ότι «το Κίνημα» δεν έχει «καμία άλλη σχέση με σκοπιμότητες ή συμφέροντα».
Τη σημασία της ύπαρξης ενός τέτοιου κινήματος «σε μια περίοδο που όλοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης», επισήμανε ο γγ του «Κινήματος» Κωνσταντίνος Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ.
«Το «Κίνημα Πολιτών» είναι ήδη μέσα στα σπίτια του κάθε Έλληνα, γιατί η πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα απασχολείται σε ελληνικές επιχειρήσεις, το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν το 55% τουλάχιστον του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει να σκεφθούμε ότι στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα, δίνουμε θέσεις εργασίας στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στη γειτονιά μας» είπε ο Γεώργιος Καββαθάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας και Διατροφής.
Τέλος, ο κ. Καρχιμάκης επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ συνολικά με την οργάνωσή του θα στηρίξει το «Κίνημα Πολιτών», «χωρίς διάθεση χειραγώγησης και ελέγχου», ενώ από τη μεριά της κ. Μπέη ανακοινώθηκε ότι το προεδρείο του «Κινήματος Πολιτών» θα επισκεφθεί και τα άλλα κόμματα.

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου