Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δ. Γεωργακόπουλος: Δεν συζητάμε αύξηση του ΦΠΑ.


Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9.84». «Δεν υπάρχει ούτε πρόταση, ούτε τέτοια διάθεση για αύξηση του ΦΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο δεν θα επέφερε αύξηση των εσόδων, αλλά θα συντελούσε στην αύξηση της ύφεσης.







Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε πως όλα εξαρτώνται από την τήρηση των όρων του Μνημονίου, σημειώνοντας: «Αυτοί (σ.σ. η Τρόικα) κρίνουν ανάλογα πόσο έχουν πετύχει τα μέτρα, τα οποία έχουμε πάρει. Κι επειδή υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος, ανάλογα, λένε ότι πρέπει να προσαρμοστεί αυτός ο στόχος ή να προσαρμοστεί ο άλλος στόχος, έτσι ώστε στο τέλος να είμαστε στο πλαίσιο του αρχικού στόχου».
Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέσον του τούνελ και βαίνει προς την έξοδο. «Δεν μπορεί να πει κανένας ούτε ότι βγαίνουμε, ούτε ότι μπήκαμε τώρα στο τούνελ», υποστήριξε.
Αναφερόμενος εξάλλου στα μέτρα για την περίοδο 2012-2014 που δεν έχουν προσδιοριστεί, σημείωσε: «Τα μέτρα αυτά των 12 δισ. ευρώ προβλέπονται από το αρχικό Μνημόνιο, είναι τα μέτρα του 2012 και του 2013. Απλά, δεν πάρθηκαν τα μέτρα τότε».
Πηγή: Σοφοκλέους in


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου