Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Ν. Νικολόπουλος: «Ώρα για δεσμεύσεις, αποφάσεις και αποτελέσματα»
Μεγάλη εκδήλωση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

«Πρέπει να ξαναπάρουμε την χώρα στα χέρια μας. Η κρίση δεν θα αφήσουμε να διαλύσει την χώρα. Θα την ξαναστήσουμε στα πόδια της. Υπερήφανη. Δημιουργική. Ανοιχτή προς τα έξω. Και πάνω από όλα: Κύρια της τύχης της. Όπως της αξίζει. Και όπως της το οφείλουμε.»
Με αυτό τον χαιρετισμό του Προέδρου Αντ. Σαμαρά ξεκίνησε την ομιλία του ο Ν. Νικολόπουλος, ενώπιον πολυπληθούς και ενθουσιώδους ακροατηρίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Στο πρόγραμμα πολιτικών εξορμήσεων για την ενημέρωση των πολιτών σε όλη την χώρα, συμμετέχει με απόφαση του Αντ. Σαμαρά, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος.
Χθες (Κυριακή) ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Ν.Δ. στον Αστακό, μετά από πρόσκληση της Οργάνωσης και απόφαση του Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου.«Πρώτα από όλα να εκφράσω τις ευχές μου για σας, για την πατρίδα μας, για την παράταξη, με την οποία αγωνιζόμαστε για να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από το τέλμα και τα δεσμά του μνημονίου.
Η Ν.Δ. δείχνει το νέο της πρόσωπο και παντού βρίσκει απήχηση στον Ελληνικό λαό. Κατάφερε ήδη να εκμηδενίσει την διαφορά από τον αντίπαλο της.
Είπαμε όχι στο μνημόνιο. Δείξαμε πρόσωπο αποφασιστικότητας και υπευθυνότητας.
Διατυπώσαμε την δική μας πρόταση για έξοδο από την κρίση. Με ανάκαμψη και ανάπτυξη.
Όχι με ασφυξία» τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στα ζητήματα της πολιτικής του ευθύνης -ως Τομεάρχης Εργασίας- επεσήμανε: «Ο δείκτης ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010 άγγιξε το πρωτοφανές ποσοστό του 13,5%. Σήμερα, περισσότεροι από 680.000 Έλληνες πολίτες βρίσκονται χωρίς δουλειά και να μην έφτανε μόνο αυτό, 150.000 επιπλέον θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν μέσα στο 2011. Είναι λοιπόν φανερό, πως αδυνατούν να αντιληφθούν πως η χώρα που μαστίζεται ταυτόχρονα από ανεργία, ενδημική οικονομική ύφεση και ανεξέλεγκτο πληθωρισμό είναι μια χώρα που παραπαίει. Συμβαίνει και κάτι ακόμη δυστυχώ. Η κυβέρνηση παραπαίουσα, ασυντόνιστη και ανίκανη, οχυρώνεται πίσω από την κρίση και καθυστερεί :
- Την προώθηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έστω αυτού του κουτσουρεμένου.
- Την προώθηση των έργων του ΕΣΠΑ, όπου οι κυβερνητικοί ιθύνοντες, οι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση του, αντί να δουλέψουν, το χρησιμοποιούν ως όχημα προβολής -όπως συνέβη με την προχθεσινή επίσκεψη Χρυσοχοίδη- ή ερίζουν για την ¨πίτα¨ (υπενθυμίζονται, οι παραιτήσεις 2 αρμόδιων Γενικών Γραμματέων)
- Την ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, που επί 1,5 χρόνο δεν λειτουργεί.»

Και συνέχισε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει υπεύθυνες και συγκεκριμένες πολιτικές ανάκαμψης, που μπορούν να αντιστρέψουν το οικονομικό κλίμα και κυρίως να φέρουν ελπίδα και προοπτική! Αντίθετα, η Κυβέρνηση εξήγγειλε το 9ο κατά σειρά -μέσα σε 15 μήνες- νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις, χωρίς ξεκάθαρους στόχους και στρατηγική.
Για μία ακόμη φορά, στην λογική του “ράβε-ξήλωνε”, προωθεί με αποσπασματικό τρόπο πιο επώδυνα φορολογικά μέτρα, που πλήττουν ευθέως τον κοινωνικό ιστό και την οικονομική ανάκαμψη».
Ο Τομεάρχης Εργασίας με οξύ λόγο κατήγγειλε την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι: «Δυστυχώς, η πολιτική που εφαρμόζει, αφενός οδηγεί την Ελλάδα από το κακό στο χειρότερο και αφετέρου ενεργοποιεί περίοδο κοινωνικών συγκρούσεων.
Παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό για την «υποχρεωτικότητα της αποδοχής του μνημονίου», έχει εγκλωβίσει την Οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο μέτρων, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς όραμα και προορισμό, που ταυτόχρονα δυσχεραίνει τη θέση της χώρας μας στο Εξωτερικό.

Σήμερα, η προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση απαιτεί δεσμεύσεις, απλές και ξεκάθαρες πολιτικές με άμεσο αποτέλεσμα.
Στο πλαίσιο αυτό, η περιφερειακή ανάπτυξη σε συνδυασμό με την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, αποτελούν βασικό μοχλό για την επιβίωση της υπαίθρου. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση με την αδράνεια της εδώ και 15 μήνες δείχνει να αγνοεί ότι οι άμεσα στοχευμένες δράσεις, που εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό μπορούν να δώσουν την επανεκκίνηση».

Παράλληλα, ο κ. Ν. Νικολόπουλος υπενθύμισε:
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το «λεφτά υπάρχουν» και έφτασε στο…«φέρτα όλα…». Αγνοεί τις προτάσεις της ΝΔ και του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά, που τους προτείνει διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής με:
- Αντισταθμιστικά μέτρα ελαχίστου δημοσιονομικού κόστους. Δηλαδή μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας που «εξουδετερώνουν» ή αντισταθμίζουν το υφεσιακό αποτέλεσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής.
- Επανορθωτικά μέτρα που αποκαθιστούν αδικίες π.χ. στις συντάξεις αλλά και που συμψηφίζουν τις δημοσιονομικές απώλειες.
- Μέτρα άμεσα, όπως π.χ. η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, οι επιστροφές φόρων, η καταπολέμηση του παραεμπορίου.
- Μείωση των φόρων και κλαδικές αναπτυξιακές πολιτικές, εκεί που η Ελλάδα έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα»,
ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι: «εμείς στην Ν.Δ., πιστεύουμε στις δυνατότητες μας, στο επιχειρησιακό δαιμόνιο και την επιχειρηματικότητα του Έλληνα ως μοχλό ανάπτυξης».

Κλείνοντας ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλος τόνισε:
«Στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική της ξεθεμελίωσης των πάντων, που προκαλεί κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό, εμείς στη Νέα Δημοκρατία απαντάμε με ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις-στόχους για την Οικονομία:
• Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής,
• Μείωση του κόστους δανεισμού και
• Άμεσες ενέργειες για την έκδοση ευρωομολόγων.
Σήμερα, καθήκον και κύριο μέλημα της Νέας Δημοκρατίας κι όλων των στελεχών της είναι, με συγκροτημένες ενέργειες και σταθερή στάση, να μετατρέψουμε τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των πολιτών σε ελπίδα, προοπτική και σιγουριά».

Στην εκδήλωση πήραν τον λόγο αρκετοί εκ των παρισταμένων μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανάις Κ. Καραγκούνης, ο πρ. Βουλευτής Σπ. Λιβανός, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθ. Σαμαράς, ο περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Σκαρμούτσος, ο πολιτευτής Ν. Ππααθανάσης, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜ Τ.Ο. Αστακού Αλ. Λιβάνης.
Με μηνύματα χαιρέτησαν την εκδήλωση οι Βουλευτές Μ. Σαλμάς και Δ. Σταμάτης και ο αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικούς και πολιτευτής Θ. Δρόσος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου