Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ .


Την ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα στη Δυτική Ελλάδα και δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα κάνει τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά και θα φέρει εισόδημα στον αγρότη, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Δυμαίων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, με την ιδιότητα του του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.









Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν στον κ. Κατσιφάρα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση της καταβολής αποζημιώσεων από θεομηνίες που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και ζήτησαν την παρέμβαση του ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να καταβληθούν τα αναλογούντα ποσά στους αγρότες. Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι άμεσα θα φροντίσει για την προώθηση των αιτημάτων τους ώστε να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται παραγωγοί της περιοχής.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ότι όλες οι πλευρές που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση ανασυγκρότησης του παραγωγικού αγροτικού μοντέλου. «Σήμερα αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας η ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα», είπε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη νέα οργάνωση της παραγωγής, την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Συνεταιρισμών και των συλλογικών οργάνων των αγροτών, την εξυγίανση των δικτύων εμπορίας και την τόνωση των εξαγωγών των προϊόντων μας».

Ο κ. Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η αιρετή Περιφέρεια έχει ήδη καταρτίσει μια δέσμη προτάσεων για την αναζωογόνηση του αγροτικού τομέα και επ’ αυτών ζητάει την συνεργασία και συνδρομή των αγροτών της Δυτικής Ελλάδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου