Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Νέο Παραγωγικό Πρότυπο για την Ανάπτυξη της Χώρας.».


Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης με την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, με την παρουσία του Προέδρου και Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το «απατηλό όνειρο» του Μαρτίου του 2010 για την διάσωση της χώρας από την χρεωκοπία έγινε πραγματικότητα μέσω της δημιουργίας του Μηχανισμού Στήριξης, τον Μάιο του 2010. Σήμερα, αυτή η επιτυχία αποτελεί το πρόπλασμα, την αφετηρία και την σιγουριά:

• Για τον Μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Την επιμήκυνση του Χρόνου Εξόφλησης του ποσού της Δανειακής Σύμβασης.
• Την Έναρξη συζητήσεων έκδοσης Ευρω-ομολόγου.
• Την ανταλλαγή απόψεων για την επαναγορά του Χρέους σε επίπεδο Ε.Ε.








Σήμερα, βρισκόμαστε στο μέσον μιας επίπονης προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν 8 μήνες, και πρέπει να την ολοκληρώσουμε. Γιατί η αποτυχία αυτού του εγχειρήματος οδηγεί νομοτελειακά σε Οικονομικό, Κοινωνικό και Πολιτικό Χάος. Δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα, δεν θα το επιτρέψουμε στον εαυτό μας.
Όμως οι προσπάθειες μας θα παραμείνουν ημιτελείς, αν δεν συνοδευτούν, αν δεν συνδυαστούν με Πρωτοβουλίες, με Πολιτικές και Πρακτικές για ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο, που θα δημιουργεί και άλλες πηγές πλούτου. Είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για ένα κίνημα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Παραγωγής.
Οι πολιτικές αυτές δεν θα αποδώσουν, αν δεν υπάρξει η ανάλογη στήριξη από το Τραπεζικό Σύστημα, της Αγοράς και της Πραγματικής Οικονομίας. Δυστυχώς οι Τράπεζες και σήμερα, παρότι βοηθήθηκαν με 27 δις. € αύξηση εγγυήσεων και 10 δις.€ από το Χρηματοπιστωτικό Ταμείο, αυξάνουν τα επιτόκια στα δάνεια και συνεχίζουν τον «Πόλεμο» Ανταγωνισμού στις Προθεσμιακές καταθέσεις, με αποτέλεσμα να διατηρείται το κόστος του χρήματος σε υψηλά επίπεδα. Έτσι έχουμε λίγο και ακριβό χρήμα στην αγορά.
Το Δημοσιονομικό Πρόβλημα της χώρας είναι κύρια ΘΕΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, σε σταθερή και υγιή βάση, και όχι με αποσπασματικά και φορομπηχτικά μέτρα, που έχουν επιφέρει κόπωση στην Αγορά, και δευτερευόντως είναι θέμα ΔΑΠΑΝΩΝ, αφού δεν είναι απεριόριστα τα περιθώρια περιστολής τους.
Τέλος, απαιτείται συντονισμός και στήριξη του Κυβερνητικού Έργου, πρώτα και κύρια, από τα μέλη και τα στελέχη της Κυβέρνησης. Πάνω από όλα όμως, κ.Πρόεδρε, είναι απαίτηση όλων των αγροτικών Νομών, ο συντονισμός των συναρμόδιων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεπερασθούν υπαναχωρήσεις και καθυστερήσεις στο θέμα έγκρισης αιτήσεων των Αγροτών για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών από την Δ.Ε.Η.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου