Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εκτός Ελλάδας οι Μεσογειακοί του 2013.


Ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα στο διεθνές προφίλ της χώρας μας αποτελεί η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι να αφαιρέσει του Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα.

Η απόφαση της ΔΕΜΑ λήφθη με πλειοψηφία 12 υπερ και μία λευκή ψήφο (του Ισίδωρου Κουβελου) και σε επόμενη συνεδρίαση της η Επιτροπή θα αποφασίσει που θα διεξαχθούν ανάμεσα στην ισπανική Ταραγόνα (Καταλονία), την τουρκική Μερσίνα και την Τρίπολη της Λιβύης.


Να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή είχε προειδοποιήσει πολλές φορές τη χώρα μας για τις συνεχείς καθυστερήσεις. Η σταγόνα όμως ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών. Συγκεκριμένα, αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε ερωτηθεί επανειλημμένως μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, αν επέμενε να διοργανώσει του αγώνες, όμως η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί για τη διεξαγωγή τους.

Πηγή: aftodioikisi

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα, εδώ δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κλπ. οι μεσογειακοί αγώνες μας μάραναν. Πλέον οι μεσογειακοί αγώνες είναι διεθνώς ανυπόληπτοι και αχρείαστοι. Καλύτερα που δεν γίνονται τελικά στην Ελλάδα. Τα λαμόγια που περίμεναν να φάνε πάλι με χρυσά κουτάλια έμειναν με τα κουτάλια στα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή