Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ.


Στράτος Ιωάννου: «Ζητούμενο η οριστική λύση του προβλήματος των πλημμυρών»

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου συνοδευόμενος από κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας, επισκέφθηκε τον Αχέροντα ποταμό, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργήθηκαν. Το πρόβλημα των πλημμυρών του Αχέροντα, που προκαλείται κυρίως από υπερχείλιση του ποταμού, λόγω υψηλών βροχοπτώσεων, είναι χρόνιο και επιφέρει μεγάλες καταστροφές στις παρόχθιες περιοχές, ιδιαιτέρως στις καλλιέργειες. Ο Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε, όλο το μήκος του ποταμού που παρουσιάζει πλημμυρικά φαινόμενα φθάνοντας ως τη Γλυκή, για να έχει εποπτική εικόνα της κατάστασης.






Ο κος Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις με προοπτική μόνιμης επίλυσης του προβλήματος και όχι ευκαιριακές και «μπαλωματικές» λύσεις. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εύκολα εξουδετερώνουν τις όποιες αποσπασματικές παρεμβάσεις, ενώ το συνολικό κόστος αυτών των παρεμβάσεων υπερβαίνει το κόστος μιας ριζικής και μόνιμης λύσης. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται πλέον έργα εικόνας για επικοινωνιακή αξιοποίηση.
Τέλος ο Στράτος Ιωάννου, δήλωσε, ότι για την οριστική επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούνται από τον Αχέροντα, απαιτείται να πραγματοποιηθεί μελέτη η οποία να αντιμετωπίζει το θέμα στην ολότητά του και σε όλες τις παραμέτρους που το συναποτελούν και για το σκοπό αυτό ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της μελέτης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου