Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΡΑΣ.


Η αμοιβαία διάθεση να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης και έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πάτρας υπήρξε κοινός τόπος κατά την διάρκεια σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε σε νέο πλαίσιο η συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής, εξετάστηκαν σημείο προς σημείο η διαδικασία κατάρτισης φακέλου και εντοπίστηκαν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες προκειμένου να μπουν σε διαδικασία επίλυσης. Συμφωνήθηκε να καταστρωθεί χρονοδιάγραμμα εργασίας και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη εργασίας μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών της δύο πλευρών στις 7 Φεβρουαρίου για να ρυθμιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.









Οι δύο πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πάτρας, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε καμία περιοχή, αν δεν δρομολογηθούν τα γενικά πολεοδομικά σχέδια. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Αποστολόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας, ενώ επίκεινται παρόμοιες συνεργασίες και για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αγρινίου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα, στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, κ. Λένα Καλεντζώτη, ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος, όπως επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών του Δήμου Πατρέων.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου