Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συμβολική κατάληψη του ΕΛΓΑ της Λάρισας από αγρότες.


Συγκέντρωση έξω από τον ΕΛΓΑ Λάρισας, πραγματοποίησαν σήμερα περίπου πενήντα αγρότες, μέλη της ΠΑΣΥ, οι οποίοι και προχώρησαν σε συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό των γραφείων του οργανισμού, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι αγρότες.






Σύμφωνα με την ΠΑΣΥ, η κινητοποίηση διοργανώθηκε επειδή «ο αγρότης, από 3% που πλήρωνε επί των τιμολογίων πώλησης, τώρα πληρώνει 4% επί της αξίας της συνολικής γεωργικής παραγωγής του και μάλιστα, στην αρχή του έτους, μαζί με τη δήλωση του ΟΣΔΕ. Για τους κτηνοτρόφους αυξάνεται αντίστοιχα στο 0,75% από το 0,50% που ήταν. Για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, πέρα από το 4%, επιβάλλεται εισφορά, επιπλέον, 2% επί των γεωργικών εισοδημάτων εφ' όσον έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000».
Επίσης, η οργάνωση υποστηρίζει πως "η ασφαλιστική κάλυψη γίνεται ανάλογα με τα έσοδα που συγκεντρώνει ο ΕΛΓΑ. Εάν αυτά δεν φτάνουν για την πλήρη αποζημίωση, τότε περικόπτεται τόσο, όσο να ισοσκελιστούν τα έξοδα με τα έσοδα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές άλλες διατάξεις, όπου η αποζημίωση καθίσταται εντελώς εξευτελιστική. Έτσι, σε περιοχές και προϊόντα που την τελευταία 5ετία παρατηρήθηκαν μεγάλες ζημιές, η αποζημίωση περικόπτεται έως 50% της ζημιάς"

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου