Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.



4η Ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για τις Γραμμές Βοήθειας Παιδιού
Νέα Καμπάνια Εθνικής Γραμμής SOS 1056



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η 4η Ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για τις Γραμμές Βοήθειας Παιδιού (Εuropean CHI Regional Consultation for Child Helplines), που διοργανώθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Διεθνή Οργανισμό CHILD HELPLINE INTERNATIONAL (CHI) και πραγματοποιήθηκε στο ASTIR PALACE RESORT από 17 έως και 19 Οκτωβρίου 2011.

Tα σημαντικότερα θέματα, που απασχόλησαν τους συνολικά 66 συνέδρους από 38 διαφορετικά Ευρωπαϊκά κράτη είναι:

 χάραξη κοινής στρατηγικής από τα μέλη του CHI για την αντιμετώπιση των ειδικών Θεμάτων της Ευρώπης αναφορικά με την προστασία των παιδιών την περίοδο 2011-2015

 xρήση νέων τεχνολογιών για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των τηλεφωνικών γραμμών για τα παιδιά (internet, facebook, twitter, skype)









 Καθιέρωση ενός Διεθνούς Forum Νέων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σαν βασικό στόχο θα έχει την συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων που τα αφορούν καθώς και την παρέμβασή τους στις πρακτικές που ακολουθούν οι Γραμμές Βοήθειας Παιδιών, ώστε να είναι πιο «φιλικές» προς αυτά.

 Καθιέρωση εγχειριδίου στο οποίο αναλύονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι Γραμμές Βοήθειας Παιδιών διεθνώς ώστε να παρέχουν αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά.

 Παρουσίαση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» της καινοτόμου και πρωτότυπης «Ομάδας Τεχνολογίας για τα Παιδιά» και των αποτελεσμάτων της. Η ομάδα αποτελεί μία εξαιρετικά «καλή πρακτική» που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα από τον οργανισμό μας, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων και σημαντικότερων εταιρειών τεχνολογίας στης χώρας μας.

Επίσης, στα πλαίσια της συνάντησης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η νέα καμπάνια της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056.

Τα έξοδα διοργάνωσης ανέλαβε εξολοκλήρου το CHI με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εταιρειών χορηγών.


Επισκεφθείτε το παρακάτω link για να παρακολουθήστε και να «κατεβάσετε»:

https://docs.google.com/leaf?id=0B0KP-tNKHv1LYzdlZTIyZDktMDk1YS00YTEzLWFkMTUtMTlmOTVhYmI5NmQ3&hl=en_US






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου