Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου - Ιωάννινα.



«Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε»
«Αυτή είναι η μάχη της γενιάς μας», είπε από τα Ιωάννινα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Την Ελληνική κυβέρνηση στην πόλη των Ιωαννίνων, για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ», εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης.
Ο Υφυπουργός, παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Μπιζανομάχων.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, για να παρακολουθήσει στην συνέχεια την μαθητική – στρατιωτική παρέλαση στην πόλη των Ιωαννίνων, μετά το πέρας την οποίας, δήλωσε:








«Η νέα γενιά του τόπου σήμερα αγωνιά, διαμαρτύρεται, οργίζεται και στέλνει ένα ξεκάθαρο ηχηρό μήνυμα: Oτι δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε.
Και αυτό αφορά όλους : Αφορά την Κυβέρνηση, την αντιπολίτευση , τα κόμματα, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τα ΜΜΕ, αφορά την πνευματική ηγεσία του τόπου.
Όλοι έχουμε μια ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των ιστορικών αυτών περιστάσεων.
Να συμβάλουμε όλοι , ο καθένας από τη θέση του, με τις αποφάσεις μας, με την στάση μας να σφυρηλατήσουμε την ενότητα του λαού, της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Είναι ελάχιστες οι φορές που μια γενιά έχει δυνατότητα να καθορίσει με τον αγώνα της τόσο αποφασιστικά το αύριο του τόπου της.
Αυτή λοιπόν είναι η ώρα μας, αυτή είναι η μάχη της γενιάς μας.
Αυτό είναι το ασυμβίβαστο χρέος μας.
Είναι μια ευθύνη την όποια αναλάβαμε και δεν θα την εγκαταλείψουμε στη μέση του δύσκολου δρόμου που έχουμε μπροστά μας
Δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη μετά από μια μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης, και του πρωθυπουργού . Θετικά αποτελέσματα όμως τα οποία έρχονται μετά από τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού. Πρέπει να σεβαστούμε όλοι αυτές τις θυσίες και ενωμένοι να δώσουμε τις μάχες του μέλλοντός μας.
Μπροστά μας έχουμε πλέον μια μοναδική ιστορική ευκαιρία: Να πάμε την χώρα μπροστά, απαλλαγμένοι από ιστορικά βάρη, στηριγμένοι στις παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου.
Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ΕΣΠΑ Ηπείρου, ο Υφυπουργός σχολίασε:
«Με τον περιφερειάρχη έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Το 85-15 ή το 95-5 να ξέρετε ότι λειτουργεί πάρα πολύ θετικά σήμερα με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την απορρόφηση των πόρων.
Έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί, έργα τα οποία προχωρούν , έργα τα οποία είναι ώριμα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουν και πιστεύω ότι αυτή είναι μια απάντηση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα.»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου