Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Προβολή ταινίας. Οι εποχές του ΈρωταΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.cinemes.gr


ΚΥΡΙΑΚΗ 23-10-2011 ΩΡΕΣ: 7 - 9 & 9 - 11 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 24-10-2011 ΩΡΕΣ: 7 - 9 & 9 - 11 μ.μ.

Οι εποχές του Έρωτα
MANUALE D' AMORE 3 (THE AGES OF LOVE)

Κωμωδία, Αισθηματική
Διάρκεια: 125'
Διανομή: Seven Films

Σκηνοθέτης: Τζιοβάνι Βερονέζι
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρλο Βερντόνε, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μισέλ Πλάσιντο, Λάουρα Τσιάτι, Ντονατέλα Φινοκκιάρο, Βαλέρια Σολαρίνο, Εμανουέλ Προπίτσιο


"Τρίτη ταινία του Manuale d’ Amore που είναι ταινίες τριών σκετς με θέματα ερωτικής συμπεριφοράς των σύγχρονων Ιταλών και δη των Ρωμαίων. Τα έργα είναι εξαιρετικά δημοφιλή εξού και έφτασε να συνεργαστεί και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ωστόσο, έχει να κάνει με το πού εστιάζει την ερωτική συμπεριφορά στις τρεις ιστορίες του τρίτου μέρους κι αυτές είναι οι ηλικίες του έρωτα.
Σχόλιο του σκηνοθέτη, Τζιοβάνι Βερονέζι
Ο έρωτας είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί κάνεις να γράψει εκατομμύρια ιστορίες. Τα τρία κεφάλαια που συνιστούν αυτή την ταινία (στην πραγματικότητα, σκοπός μου ήταν να μιλήσω για τις τρεις αυτές ιστορίες, καθεμία από τις οποίες θα αντιμετωπίζεται σαν μια μικρότερη ταινία μέσα στην ταινία), συνδέονται μεταξύ τους, και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αντιπροσωπεύουν την αισθηματική ζωή ενός και μόνο χαρακτήρα σε διαφορετικές ηλικίες. Ο έρωτας και τα συναισθήματα όπως τα βιώνει κανείς ή πρόκειται να βιώσει. Η πρώτη ιστορία, η «Νεότητα», είναι η αγαπημένη μου, γιατί μπορώ να δω τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν. Έχει κινηματογραφηθεί σε μέρη που μεγάλωσα, κι εξιστορεί γεγονότα που χαρακτηρίζουν την ζωή μου. Πηγαίνει κάπως έτσι βασικά: πάνω που πιστεύεις ότι μπορείς να ζήσεις ως ενήλικας, συμβαίνει πάντα κάτι που σε σταματά και σε πηγαίνει πίσω στο χρόνο, λες κι ένα κομμάτι της νεότητας έχει κολλήσει πάνω σου, και πρέπει να το φροντίσεις. Αυτό συμβαίνει στον πρωταγωνιστή και πιστεύω ότι συμβαίνει σε όλους μας. Η δεύτερη ιστορία μας αφορά όλους, γιατί νομίζω ότι η κοινωνία μας είναι πνιγμένοι στους μυθομανείς. Ακόμη κι ο γείτονας μας μπορεί να είναι ένας. Στο επεισόδιο αυτό, ο κεντρικός ήρωας χάνει τα πάντα για ένα μικρό του λάθος, που τον κάνει να πέσει θύμα μιας μυθομανούς, και αναπόφευκτα τον οδηγεί στον πάτο. Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό, ότι ο χαρακτήρας του Φάμπιο Ρεντζούλο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του επίμονου δειλού που σημάδεψε τη "commedia all'italiana". Η τρίτη ιστορία μιλά για τη μεγαλύτερη γενιά, για ανθρώπους που στα 70 τους ελπίζουν ακόμη ότι μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή. Σκεφτείτε ότι στη δεκαετία του ΄70, ένας εξηντάχρονος θεωρούνταν γέρος. Στο επεισόδιο αυτό ο γλυκός και τρυφερός Ντε Νίρο, είναι ο καθρέφτης των καιρών μας, όπου ένας άντρας δε θεωρείται πλέον γέρος απλά «πέρα» των άλλων ηλικιών. Ξεκινά τη νέα ζωή του με μια νέα καρδιά, το όργανο που συμβολίζει την οικειότητα μεταξύ των ανθρώπων. Μια νέα ζωή που θα του φέρει ξανά αγάπη…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου