Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ομιλία του Ακαδημαϊκού Βασίλειου Μαρκεζίνη στο Αγρίνιο.



Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Αγρινίου και της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Ακαδημαϊκός κος Βασίλειος Μαρκεζίνης και θέμα του «Η Ελλάδα των κρίσεων», όπως και το πρόσφατο βιβλίο του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Αγρινίου Κων/νου Μυλωνά, που αφορούσε στην αγωνία και την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνούν οι Έλληνες, ως αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.







Στη συνέχεια ο κος Μαρκεζίνης, με χαρακτηριστική άνεση, ευθύτητα λόγου και χιούμορ, ικανοποίησε και προβλημάτισε ακόμη και τον πιο δύστροπο ακροατή, που παρευρισκόταν στην κατάμεστη αίθουσα. Ο διάσημος ομιλητής αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, πολιτικές και οικονομικές της Ελλάδας επικρίνοντας τωρινή και προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «όλοι μας λένε ψέματα και το χειρότερο είναι ότι συνηθίσαμε να μας λένε ψέματα». Επισήμανε ότι το πολυσυζητημένο «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους έχει ήδη ξεκινήσει, αναφερόμενος στον τρόπο που αυτό υλοποιείται στις αγορές του εξωτερικού. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική και εξέφρασε τους φόβους και τις ανησυχίες του για την άνθηση ενός «νέο-οθωμανισμού».
Τελειώνοντας αναφέρθηκε σε τρεις πιθανές εκδοχές σαν εξέλιξη της παρούσας δύσκολης κατάστασης που περνά η χώρα μας. Πρώτον μια αιματηρή επανάσταση με όλα τα άσχημα επακόλουθα, δεύτερον τη δημιουργία νέων σχηματισμών με μπροστάρηδες νέους πολιτικούς, επιτυχημένους επαγγελματικά που θέλει χρόνο και τρίτον τα ήδη υπάρχοντα κόμματα να ανανεωθούν από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες και τα ίδια να μετεξελιχθούν.
Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, Ευθύμιου Παπαναστασίου ο οποίος αναφέρθηκε σε παλαιότερες δύσκολες εποχές του Ελληνισμού και μεταξύ των άλλων τόνισε την σπουδαιότητα και την σημασία της εκδήλωσης για την πόλη.
Στο τέλος ο ομιλητής δέχτηκε ερωτήσεις και, μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου, ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις και ιδέες που άφησαν όλο το ακροατήριο ικανοποιημένο και περισσότερο ενημερωμένο για τα τόσο σοβαρά θέματα που προβληματίζουν όλους τους έλληνες.

Αγρίνιο 21-10-2011




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου