Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Ημερίδα ενημέρωσης και προβολής των δράσεων της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) με θέμα: «Η συμβολή του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην εργασιακή & επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών».
Η Ημερίδα ήταν συνδιοργάνωση της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, του Γραφείου Διασύνδεσης, της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων.
Ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Δ.Α.ΣΤΑ. Καθηγητής Ιωάννης Κούγιας, παρουσίασε τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα και τους επιμέρους στόχους που έχουν τεθεί προς υλοποίηση. Την παρουσίαση του Πληροφοριακού Συστήματος που υποστηρίζει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΔΑΣΤΑ για τους φοιτητές, έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος ΤΕΣΥΔ, κος Νίκος Βώρος.







Από το Γραφείο Διασύνδεσης, η Επιστημονική Υπεύθυνος κ. Λίτσα Λιόπα-Τσακαλίδη, Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος Μ.Υ.Π., ο κ. Ανδρέας Τσιλίρας και η κ. Ναυσικά Λιμναίου, μίλησαν για το πώς μπορεί να σχεδιαστεί το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών, πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο χρόνος σπουδών τους, καθώς επίσης, και για τους τρόπους διασύνδεσης, επικοινωνίας και συνεργασίας της φοιτητικής κοινότητας με εργασιακούς φορείς και οργανισμούς μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης. Στην παρουσίαση του Δικτύου EURES και για το πως μπορεί κάποιος να αναζητήσει εργασία στις χώρες του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου, αναφέρθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο, η κ. Ειρήνη Μαρίνου, Προϊσταμένη του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης Πάτρας, του ΟΑΕΔ.
Για την ενίσχυση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας στην Τριτοβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, καθώς και για τις ευκαιρίες αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται, μίλησε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος ΕΠΔΟ, κ. Αριστογιάννης Γαρμπής, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά την φιλοσοφία, τους στόχους και τις υπηρεσίες που προωθεί η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Τ.Ε.Ι. Στις υπηρεσίες και στα μεθοδολογικά εργαλεία συμβουλευτικής σταδιοδρομίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αναφέρθηκε ο Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνος Παπαχριστόπουλος. Για τις δραστηριότητες προώθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μίλησε ο Καθηγητής και Προϊστάμενος του Τμήματος ΕΠΔΟ, κ. Σπύρος Συρμακέσης, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση της σπουδαίας συνεργασίας Φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με την Microsoft, στα πλαίσια της δράσης «Opening Microsoft Community», ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι φοιτητές που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό «GOOGLE-on line marketing challenge».
Για τις δράσεις και την εν γένει λειτουργία του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης, μίλησε διεξοδικά ο Επιστημονικός Υπεύθυνος, Καθηγητής του Τμήματος ΥΔ.Α.Δ, κ. Κοσμάς Βιδάλης, ενώ την παρουσίαση των πεπραγμένων της κεντρικής δράσης του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, έκανε ο Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος ΤΕΣΥΔ (Παράρτημα Ναύπακτου) κ. Παναγιώτης Αλεφραγκής.
Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης η παρουσία του Αντιπροέδρου του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Καθηγητή κου Γεωργίου Χώτου, τα αρκετά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για τις ανακοινώσεις της ημερίδας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.
Τέλος, σε όσους συμμετείχαν στην Ημερίδα δόθηκαν από τους διοργανωτές, βεβαιώσεις παρακολούθησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου