Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την επικείμενη διακοπή μεταφοράς των μαθητών από τα ΚΤΕΛ.



«Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις και παρεμβάσεις μας, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Παιδείας και η κυβέρνηση δείχνουν να μην κατανοούν τη σημασία του προβλήματος που θα υπάρξει σε όλη τη χώρα από την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Δεδομένο είναι ότι η σχετική απόφαση των Διοικήσεων των υπεραστικών ΚΤΕΛ, που ελήφθη λόγω μεγάλων οφειλών του κράτους προς αυτές, να διακόψουν από τις 31 Οκτωβρίου τη μεταφορά των μαθητών, θα αφήσει στον αέρα χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα, ενώ θα θέσει και σοβαρά προβλήματα ως προς τη δυνατότητα μετάβασής τους στα σχολεία. Γεγονός είναι ότι θα προσθέσει και ένα σημαντικό επιπλέον έξοδο στις οικογένειες, που ζουν σε χωριά μακριά από τα αστικά κέντρα, και το οποίο οι ίδιες είναι αδύνατον να επωμιστούν στις παρούσες συνθήκες.








Ως εκ τούτου, θεωρούμε κρίσιμο να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες από τις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και τις Διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ προκειμένου αυτά να συνεχίσουν απρόσκοπτα το μεταφορικό έργο των μαθητών».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου