Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Στην Πάτρα θα βρίσκεται αύριο ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Γιώργος Κολέτσος ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Ο κ. Κολέτσος, στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της Περιφέρειας ενώ αργότερα θα έχει συνεργασία και με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Στόχος της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. είναι η διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον Οργανισμό για την τόνωση του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα και την πλήρη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής, με έμφαση στο κομμάτι της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας στην διεθνή αγορά.

Ήδη, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια σημαντική προεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον Ε.Ο.Τ. και έχει αποκρυσταλλωθεί μια βάση συνεργασίας των δυο πλευρών, με στοχευμένες ενέργειες και συγκεκριμένους προσανατολισμούς.
Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. και ο Περιφερειάρχης θα συζητήσουν ένα πλήρες «πακέτο» ενεργειών προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει δράσεις όπως η δημιουργία τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, η συμμετοχή σε μεγάλης εμβέλειας τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η αξιοποίηση σύγχρονων μέσων επικοινωνίας, η δημιουργία ιστοσελίδας της Περιφέρειας με καθαρά τουριστικό περιεχόμενο κ.α.

Επίσης, ειδική αναφορά θα γίνει στην προβολή των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας ως στοιχεία αμέσως συνυφασμένα με την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας.

«Μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος μας ο τουρισμός είναι μια σημαντική διέξοδος για την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας που θα εξομαλύνουν το οξύ πρόβλημα ανεργίας που έχουμε. Προσβλέπουμε στην συνεργασία και στην σύμπραξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ώστε η Δυτική Ελλάδα να μπει με πιο δυναμικό τρόπο στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς», τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Και προσθέτει: «Η Δυτική Ελλάδα έχει αρχαιολογικούς τόπους πασίγνωστους στα πέρατα της γης, όπως η Αρχαία Ολυμπία, έχει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, έχει σπουδαία θρησκευτικά μνημεία, σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και υποδομές που μπορούν να υπηρετήσουν τον στόχο μιας τουριστικής σαιζόν που θα διαρκεί 365 μέρες τον χρόνο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. και ο Περιφερειάρχης, στις 12.30 το μεσημέρι, θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου