Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.Κανέναν περιορισμό στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού δεν πρόκειται να δεχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτό καθιστά σαφές ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή που έστειλε σήμερα το πρωί στους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη καθώς και στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας, επικαλούμενος πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πιθανών περιορισμών στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου της Ολυμπίας Οδού, τονίζει ότι «προθέσεις και σχεδιασμοί που κουτσουρεύουν τα έργα θα συναντήσουν την σταθερή μας αντίθεση», ενώ επισημαίνοντας τον μείζονα αναπτυξιακό χαρακτήρα τόσο της Ολυμπίας όσο και της Ιονίας Οδού αναφέρει ότι τα δυο αυτά έργα δεν μπορούν να μπουν σε λογικές εκπτώσεων.

«Θεωρώ εξαιρετικά θετικές τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες κυοφορείται η επανεκκίνηση των εργασιών σε δύο έργα ύψιστης σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ολυμπία Οδό και την Ιονία Οδό. Η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση των έργων, αποτελεί εγγύηση για την ολοκλήρωσή τους», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας.

Και προσθέτει: «Γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ, το σταθερό και μόνιμο ενδιαφέρον μου για τα δύο αυτά έργα από τις επανειλημμένες συναντήσεις και συνεργασίες μας, σε όλες τις φάσεις της εμπλοκής που παρουσιάστηκε στους προηγούμενους μήνες και που οδήγησε στο κλείσιμο των εργοταξίων των έργων. Ωστόσο, βλέπουν το φως δημοσιότητας πληροφορίες που προκαλούν σοβαρές ανησυχίες. Για την ακρίβεια γίνεται λόγος, σχετικά με την Ολυμπία Οδό, για περιορισμό στο φυσικό αντικείμενο του έργου.

«Σας ζητώ, κύριε Υπουργέ, κατά τις σχετικές διαπραγματεύσεις», συνεχίζει ο Περιφερειάρχης, «να ληφθούν υπ’ όψιν οι ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όλων των φορέων της Περιφέρειας αλλά και του συνόλου των πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες τα έργα θα πρέπει να εκτελεστούν στο ακέραιο και χωρίς αλλαγές στο φυσικό και τεχνικό τους αντικείμενο. Προθέσεις και σχεδιασμοί που κουτσουρεύουν τα έργα και αφήνουν μεγάλο μέρος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χωρίς σύγχρονους οδικούς άξονες, θα συναντήσουν τη σταθερή μας αντίθεση».

Και η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Η επανέναρξη των εργασιών στους δύο οδικούς άξονες και η ολοκλήρωσή τους σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, αποτελούν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για εμένα προσωπικά, όπως γνωρίζετε από τις σταθερές και μόνιμες θέσεις που έχω διατυπώσει, μείζονα αναπτυξιακή προτεραιότητα και στόχο που δεν επιδέχεται λογικές εκπτώσεων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου