Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ - ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ



Ανδρέας Μακρυπίδης: «Ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων Τ.Ε.Ι.
στη Ναύπακτο.»


Το θέμα της ανέγερσης σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων στέγασης του Τ.Ε.Ι Ναυπάκτου ανέδειξε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου. Το πρόβλημα αυτό έθεσαν στον κ. Μακρυπίδη η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι και αντιπροσωπεία σπουδαστών σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του στη Ναύπακτο. Ο Βουλευτής για το δίκαιο και χρονίζον αίτημά τους, ήρθε σε επαφή με την αρμόδια Δ/νση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.) καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.
Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής:






«Στη Ναύπακτο λειτουργεί το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (ΤΕ.ΣΥ.Δ.) το οποίο αποτελεί παράρτημα του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, με πλούσια διδακτική και ερευνητική προσφορά, με θεαματικά αποτελέσματα σε πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις.
Δεδομένου ότι χρόνια τώρα τα διδακτήρια του Παραρτήματος λειτουργούν σε αίθουσες που νοικιάζονται από ιδιώτη με υψηλό ετήσιο μίσθωμα, χωρίς να πληρούν τα αναγκαία πρότυπα διδασκαλίας και την υψηλή τεχνολογική υποδομή που απαιτούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Τμήματος, με συνέπεια να δυσχεραίνονται και να περιορίζονται οι αυξημένες κατά τα άλλα ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες, καθώς και η ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο σπουδών των σπουδαστών.
Η έλλειψη σύγχρονων υποδομών πέρα από τα προβλήματα λειτουργίας του υπάρχοντος Τμήματος είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη μελλοντική ανάπτυξη και λειτουργία νέων τμημάτων.
Για όλους αυτούς του λόγους θεωρούμε πως είναι άμεση προτεραιότητα να υιοθετηθεί η αναγκαιότητα κατασκευής νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κα. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να κατασκευαστεί στη Ναύπακτο ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα αφενός για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Τ.Ε.Ι. και αφετέρου για την εξοικονόμηση κονδυλίων που καταβάλλονται σήμερα για μισθώματα σε ιδιωτικά κτίρια;»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου