Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος είχε μακρά συνάντηση και συνεργασία με τους διευθυντές των τεσσάρων Ανωνύμων Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και διαχειρίζονται τα προγράμματα Leader.

Ειδικότερα, ο κ. Αγγελόπουλος συναντήθηκε με την κυρία Ηρώ Τσιμπρή διευθύντρια της «Αχαΐα Α.Ε.», τον κ. Μπάμπη Μιχαλόπουλο διευθυντή της «Αιτωλικής Α.Ε.», την κυρία Φρόσω Δελή διευθύντρια της «Τριχωνίδα Α.Ε.» και τον κ. Νίκο Θεοφιλόπουλο διευθυντή της «Αναπτυξιακής Ολυμπίας Α.Ε.».Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας ο Γ. Αγγελόπουλος, αφού πρώτα διευκρίνισε ότι η δράση των εν λόγω Α.Ε. υπάγεται απ’ ευθείας στον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη συνέχεια ζήτησε από τους συνομιλητές του ενημέρωση σε μια σειρά από τομείς όπως είναι η συνολική λογική των προτάσεων που προωθούν και υλοποιούν οι Εταιρείες, τα υπόλοιπα των χρηματοδοτήσεων που διαθέτουν και, κυρίως, επέμενε στην ανάγκη ώστε οι δράσεις του Leader να διατηρούν συμπληρωματικό χαρακτήρα και να «συνεργάζονται» με τις λοιπές δράσεις (ΕΣΠΑ, προγράμματα εδαφικής συνεργασίας, κλπ) προκειμένου να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους τέσσερις διευθυντές, υπομνήματα με προτάσεις και πλαίσιο δράσης σχετικά με την πορεία των Εταιρειών τους με δεδομένη την επικείμενη επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη προς τον οποίο, μεταξύ άλλων, θα τεθούν και αυτά τα ζητήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου