Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

"Ηχηρό μήνυμα από τους Εμπόρους της Πελοποννήσου στις
κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων την
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου"


Η ΟΕΣΠ&ΝΕ εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την δυναμική συμμετοχή των καταστηματαρχών της Πελοποννήσου στις τριήμερες κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα την 23/2/2011 κατά την οποία πραγματοποιήθηκε κλείσιμο των καταστημάτων.








Η ανταπόκριση των Εμπορικών Συλλόγων κρίνεται εντυπωσιακή, αφού η συμμετοχή των εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων ήταν μεγάλη. Ενδεικτικά στις μεγάλες πόλεις το ποσοστό κλεισίματος άγγιξε το 85%-100%. Πρέπει να τονίσουμε και το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι έμποροι στις μικρότερες αγορές, οπού και εκεί παρατηρήθηκαν μεγάλα ποσοστά κλεισίματος καταστημάτων.
Η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε έρευνα σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους-μέλη της από την οποία διαπιστώθηκε τόσο η συμμετοχή των Εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων, όσο και οι ενέργειες που έκαναν οι Σύλλογοι. Αναλυτικά οι ενέργειες αυτές αφορούσαν:
• Αφισοκόλληση
• Συνεντεύξεις τύπου
• Επίδοση υπομνημάτων σε Περιφερειάρχες, Δημάρχους, προϊσταμένους Δ.Ο.Υ.
• Συγκεντρώσεις σε πλατείες και ομιλίες
• Διανομή φεϊγ-βολάν

Η μεγάλη ανταπόκριση του εμπορικού κόσμου στο κάλεσμα των οργάνων του για κινητοποιήσεις έχει να κάνει κυρίως με το αδιέξοδο στο οποίο έχουν έρθει οι επιχειρήσεις. Η άδικη ποινικοποίηση της φορολογίας, η ανεξέλεγκτη επέκταση του υπαίθριου εμπορίου και των πολυκαταστημάτων καθώς επίσης και το στέγνωμα της ρευστότητας της αγοράς από το τραπεζικό σύστημα, έχουν οδηγήσει τους εμπόρους σε απόγνωση.
Οι τριήμερες κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αδιέξοδη. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη της αγοράς. Πρέπει να σταματήσουν τώρα τα λουκέτα . Ο αγώνας επιβίωσης του εμπορικού κόσμου δεν τελειώνει στις 23 Φεβρουαρίου.
Εκ της Ομοσπονδίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου