Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Με μεγάλη συμμετοχή Λευκαδίων και Ιθακησίων η Θ. Λειτουργία στην Ηλιούπολη.


Όπως εγκαίρως είχε ανακοινωθεί, την περασμένη Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους αποδήμους Λευκαδίους και Ιθακησίους, που διαμένουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής (Αθήνα, Πειραιά και περίχωρα), ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη».





Η ανταπόκριση των αποδήμων αδελφών μας στην πρόσκληση του Ποιμενάρχη των γενεθλίων νησιών τους υπήρξε συγκινητική, αφού κατέκλυσαν τόσο τον Ιερό Ναό κατά τη Θ. Λειτουργία, όσο και τους υπόγειους χώρους του, για το πρόγευμα που ακολούθως προσεφέρθη από την Ενορία. Φανερώθηκε έτσι ότι επιζητούν και τον εν Χριστώ σύνδεσμο με τη συμμετοχή τους στη Θ. Λειτουργία, πέρα από το συνδετικό στοιχείο της κοινής καταγωγής.
Στη λατρευτική αυτή εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί Λευκάδιοι και Ιθακήσιοι κληρικοί, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος Κούρτης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Ευάγγελος Γεωργάκης, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Κων/νος Αραβανής, ο πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Κων/νος Δελλαπόρτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης κ. Χρυσούλα Λάζαρη – Βαμβακούση και άλλοι πρόεδροι σωματείων.
Ο Επίσκοπός μας, τέλος, απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης, ζητώντας από όλους να μη λησμονούν τον τόπο τους στην προσευχή και στα έργα ευποιΐας, διένειμε σε όλους την ευλογία του αντιδώρου και συζήτησε μαζί τους για θέματα της ποιμαντικής του διακονίας στα νησιά της μητροπολιτικής μας περιφερείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου