Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20-2-2011 στο Ραδιομέγαρο η κοπή της πίτας του εθελοντικού σωματείου ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου κατά την οποία τιμήθηκε ο συμπολίτης μας κ. Γεράσιμος Τζάνος για το εθελοντικό του έργο και την προσφορά του στην Ιερή Πόλη για την ανάπτυξη του πρασίνου. Την πίτα ευλόγησε ο αιδεσιμώτατος π. Κωνσταντίνος Δημητρίου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης , οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Κων/νος Ρεπάσος , Γ. Πρεβεζάνος, Οινιαδών Αντώνης Αλετράς ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Κοταντάκης ,Δημοτικοί Σύμβουλοι ,ο πρόεδρος και μέλη του τοπικού διαμερίσματος Μεσολογγίου ,ο Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Σακιριανός ,ο ιδρυτής της «Διεξόδου» κ. Νίκος Κορδόσης,ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Άρης Τριβλής ,η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας κ. Ρόζα Φλώρου, πρόεδροι συλλόγων της περιοχής ,μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου και αρκετός κόσμος ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.









Στον ΕΘΕΛΟΝΤΗ κ. Γεράσιμο Τζάνο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου κ. Χρήστο Πρεβεζάνο για την προσφορά του ιδίου και των μελών του Εξωραϊστικού συλλόγου Πρασίνου στην ανάπτυξη του πρασίνου και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου. Ο κ. Τζάνος είναι το φωτεινό παράδειγμα και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ,τόνισε ο πρόεδρος και ανέφερε ότι το 2011 είναι χαρακτηρισμένο ως Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού ,καθώς επίσης και ως Παγκόσμιο Έτος Δασών από τα Ηνωμένα Έθνη.
Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις του ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα όπως: δασοπροστασία, δασοπυρόσβεση, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς ακτών, πολιτιστικές εκδηλώσεις ,εκπαίδευση των μελών σε θέματα πρώτων βοηθειών ,την επιμόρφωσή τους σε θέματα εθελοντισμού και την συμμετοχή του σωματείου στο μέλλον σε δράσεις που θα αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Τέλος ευχαρίστησε τη «ΔΙΕΞΟΔΟ»για την προσφορά του Λευκώματος που αντιστοιχούσε στο νόμισμα, τα ζαχαροπλαστεία «Κουτέρης»για την βασιλόπιτα, την επιχείρηση ΓΟΡΓΟΝΑ FOODS , τον κ. Χρήστο Βλαχογιάννη για την συμπαράστασή του στο έργο του συλλόγου και τα καταστήματα που προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση με επιστολή τους απηύθυναν ο Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Θάνος Μωραϊτης, οι βουλευτές Σοφία Γιαννακά , Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Σταμάτης , η Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΕΜΚΟΕ),το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών σωματείων ΠΡΟΤΕΚΤΑ, η Μ.Κ.Ο. Αθηνά και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου