Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥ 2010.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε- Καγιάκ έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα εκδηλώσεων Β’ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ενώ παράλληλα βράβευσε τους αθλητές και τα σωματεία, που διακρίθηκαν την περυσινή αγωνιστική περίοδο.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών όλα τα μέλη της οικογένειας του κάνοε καγιάκ, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι σωματείων.
Τη γιορτή τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ι.Π. Γιώργος Λενός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Γιάννης Καρράς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, καθώς κι άλλα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και διοικητικών συμβουλίων Ομοσπονδιών.







Επίσης παρευρέθησαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, καθώς και οι βουλευτές Κώστας Γείτονας (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Κοντογιάννης (Δημοκρατική Συμμαχία). Το παρών έδωσαν και αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία : «Έχουμε περιέλθει σε ένα αδιέξοδο, όχι λόγω των περικοπών του προϋπολογισμού μας, αλλά εξαιτίας του προστίμου που μας έχει επιβάλλει η Εφορία επειδή δεν παρακρατούσαμε φόρο στα οδοιπορικά των ανθρώπων που εργάζονταν στις διάφορες διοργανώσεις μας. Αυτή είναι μια ιστορία που αφορά την τελευταία δεκαετία, όταν και κάποιοι από εμάς δεν βρίσκονταν στο χώρο.
Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι δικαιωθήκαμε δικαστικά η διοίκηση της Δ.Ο.Υ. με αυθαίρετο τρόπο δεν δέχεται την δικαστική απόφαση, ούτε και την πρότασή μας να πληρώνουμε με δόσεις το πρόστιμο που είναι 450.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να προχωρήσει σε κατάσχεση του υπολοίπου προϋπολογισμού μας του 2010 με αποτέλεσμα να έχουμε να πάρουμε χρήματα από τον Αύγουστο του 2010. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η επιπλέον μείωση του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας για το 2011. Θα ήθελα να σημειώσω ότι μέσα σε ένα χρόνο η ΓΓΑ μάς έχει κάνει περικοπές της τάξεως του 40%. Εμείς όμως δεν χάνουμε την αισιοδοξία και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το άθλημα που αγαπάμε».
Στη συνέχεια η Ομοσπονδία τίμησε κάποιους αθλητές που διακρίθηκαν την περυσινή χρονιά. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Χρήστος Τσακμάκης (χάλκινο μετάλλιο στο C1 στο Ευρωπαϊκό νέων ανδρών του σλάλομ), Αθηνά – Θεοδώρα Αλεξοπούλου (8η στο Κ2 1.000. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σπριντ), Αλεξάνδρα Μπαρδακλή (8η στο Κ2 1.000. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σπριντ), Μιχάλης Παπασάββας (7ος στο Κ1 200μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σπριντ νέων ανδρών), Σοφία Πιπιτσούλη (9η στο Κ1 200μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σπριντ νέων γυναικών), Ανδρέας Κιλιγκαρίδης (για τη συνολική προσφορά του στο άθλημα)

Η Ομοσπονδία τίμησε τα σωματεία που διακρίθηκαν στις εγχώριες διοργανώσεις: Πανελλήνιο πρωτάθλημα σπριντ: 1. Ναυτικός Όμιλος Χανίων, 2. Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος, 3.Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Πανελλήνιο πρωτάθλημα σλάλομ: 1. Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, 2. Αθλητικό, Πολιτιστικό, Οικολογικό σωματείο «Τύμφη» Κόνιτσας, 3. Αθλητικός Σύλλογος Αναλήψεως «Εύηνος». Πανελλήνιο κύπελλο σπριντ: 1. Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος, 2. Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, 3. Ναυτικός Όμιλος Χανίων. Πανελλήνιο κύπελλο σλάλομ: 1.Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, 2. Αθλητικός Σύλλογος Αναλήψεως «Εύηνος», 3. Αθλητικό, Πολιτιστικό, Οικολογικό σωματείο «Τύμφη» Κόνιτσας. Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης σπριντ: 1. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, 2. Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου, 3. Ναυτικός Όμιλος Βόλου Αργοναύτες. Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης σλάλομ: 1. Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, 2. . Αθλητικό, Πολιτιστικό, Οικολογικό σωματείο «Τύμφη» Κόνιτσας, 3. Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ.
Επίσης βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας και οι βουλευτές Κώστας Γείτονας (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Κοντογιάννης (Δημοκρατική Συμμαχία), καθώς και ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Φάνης Σκύφτας.
Τέλος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς της Ομοσπονδίας (Επαθλα Νίκη, ΑΑ Sport, Πάρκα Αναψυχής και Αθλητισμού, Sport Camp).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου