Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστα Καρπέτα συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ. Ρόλαντ Βέγκενερ, παρουσία και του Πρόξενου της Γερμανίας στην Πάτρα κ. Γιώργου Αμπατζή.

Ο κ. Καρπέτας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που απουσίαζε στην Αθήνα, καλωσόρισε τον κ. Βέγκενερ στην Δυτική Ελλάδα και στην διάρκειας μιας ώρας συνάντηση που είχαν τού περιέγραψε τη νέα δομή στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».


Ο κ. Βέγκενερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νέα διάρθρωση των αυτοδιοικητικών φορέων και την δυναμική που προοιωνίζεται για την αναζωογόνηση της περιφερειακής Ελλάδας ενώ, επίσης, η συζήτηση περιεστράφη και στον ρόλο της αιρετής Περιφέρειας ως φορέα υποστήριξης νέων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Ο κ. Καρπέτας υπογράμμισε ότι ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας συνιστά μια σημαντική ευκαιρία τόνωσης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας).

Τέλος, ο κ. Καρπέτας ενημέρωσε τον Γερμανό Πρέσβη για τις νέες θεσμικές λειτουργίες που εφαρμόζει η Περιφέρεια με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών και την αποδοτική, ποιοτική και διαφανή λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου