Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης λόγω Λιβύης.


Κοντά στα επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης, μετά τις αυξήσεις των τελευταίων ημερών λόγω της αναταραχής στη διεθνή αγορά με αφορμή τα γεγονότα στην Αίγυπτο και τη Λιβύη. Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,628 ευρώ ανά λίτρο, τιμή που είναι αυξημένη κατά σχεδόν δύο λεπτά το λίτρο σε σχέση με την αρχή του μήνα, οπότε κυμαινόταν στο 1,61 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η βενζίνη (πανελλαδικός μέσος όρος) είχε φθάσει και στο 1,635 στα τέλη Ιανουαρίου.
Πάντως ένα μέρος των διεθνών ανατιμήσεων εξομαλύνεται από την σχετική ενίσχυση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, καθώς η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος προς το αμερικανικό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του τελευταίου μήνα πάνω από το 1,36.
Οι ακριβότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων παραμένουν τα νησιά: οι πέντε ακριβότεροι νομοί είναι κατά σειρά Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος και Κυκλάδες, με τιμές που κλιμακώνονται μέχρι 1,85 ευρώ το λίτρο. Στον αντίποδα οι φθηνότεροι νομοί είναι Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ημαθία, Πέλλα και Ανατολική Αττική με τιμές που ξεκινούν από 1,513 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΠΑ, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.


Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου