Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αρχές Μαΐου το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Στις αρχές Μαΐου θα κατατεθεί στην ΕΕ το αναθεωρημένο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ενημέρωσε την Βουλή η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ανακοινώνοντας ότι «ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και όλες οι απαιτούμενες προσαρμογές πραγματοποιούνται στην αναθεώρηση του προγράμματος».
Απαντώντας σε σχετική επερώτηση 16 Βουλευτών της ΝΔ, η υπουργός υπεραμύνθηκε της επιλογής του αναπροσανατολισμού του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι για την αναγκαιότητα αυτή υπήρξε πλήρης συναίνεση με όλες τις οικονομικές δυνάμεις, τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους. «Το πρόγραμμα αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα στην ύπαιθρο και την αγροτική ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο τώρα με την καινούργια πρόταση για τον Καλλικράτη θα τεθούν και πάλι στα πλαίσια των νέων δήμων οι υποδομές που θα γίνουν και θα επανεξετασθούν στα πλαίσια και του Αλέξανδρου Μπαλτατζή», τόνισε.
Η κ. Μπατζελή αναφερόμενη εξάλλου στο πρόγραμμα Νέοι Αγρότες είπε πως αποφάσισε την ένταξη του συνόλου των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια, καθώς δεν ήταν δυνατό να υπάρχουν αγρότες δύο ταχυτήτων. Ανέφερε ότι με βάση την επανεξέταση των προγραμμάτων, που έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το 35% πρέπει να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις «γιατί ήταν ψεύτικες οι δηλώσεις που κάνανε».
«Από την εξυγίανση του προγράμματος τα χρήματα αυτά θα μείνουν στον κωδικό Νέοι Αγρότες και θα αναδιανεμηθούν στους νέους αγρότες είτε έχουν υπογράψει είτε όχι. Από την εξυγίανση του συστήματος και από την ανάπτυξη και τη σύνδεσή τους από τα Σχέδια Βελτίωσης θα τους εντάξουμε στην πραγματική λογική κι όχι στην πελατειακή αντίληψη» είπε συγκεκριμένα η υπουργός.
Ότι άφησε αναπάντητα τα περισσότερα ερώτημα που έθεσαν οι επερωτώντες βουλευτές, καταλόγισε στην υπουργό ο γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ, Κώστας Κόλλιας, ο οποίος ρώτησε πότε θα προκηρυχθεί το πρώτο μέτρο του προγράμματος και συμπλήρωσε ότι παρότι εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, καμία δημοπρασία για την προστασία δασών δεν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου