Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Δύο πορείες για την Πρωτομαγιά στα Γιάννινα

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα τιμηθεί και φέτος η Πρωτομαγιά στα Γιάννινα, αφού Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ, θα ξεκινήσουν στις 10.30 έξω από τα γραφεία του Ε.Κ.Ι., ενώ το ΠΑΜΕ θα αρχίσει την πορεία του στις 9.30 από το δημαρχείο.


Εντωμεταξύ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην σημερινή Πρωτομαγιά έστειλε και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Ηπείρου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως τώρα είναι ώρα για δράση, για εξέγερση και για ταξική αναμέτρηση με την πολιτική της βαρβαρότητας της υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων, όπως τη χαρακτηρίζει.





Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Νάστος, τόνισε ότι η1η Μάη του 2010 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα, καλώντας κι αυτός με τη σειρά του τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση.

Εκ μέρους του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος Περικλής Γραβάνης, ανέφερε κι αυτός ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά της, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να παρευρεθούν μαζικά και στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για της 5 Μαΐου.

Τέλος η γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους εργαζομένους να σταθούν στο πλευρό του και να ενισχύουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου έξω από το Δημαρχείο, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου