Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Γ. Αναγνωστόπουλος: «Η πολιτική ανεπάρκεια δεν αναπληρώνεται με δικαστική συνδρομή»

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου κατά τη χθεσινή (Πέμπτη 29/4/2010) έκτακτη συνεδρίασή του η πρόταση του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Αναγνωστόπουλου να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από την Οικονομική Επιθεώρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου (Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικό Ωδείο κλπ.) για τις οικονομικές χρήσεις από το 2003 έως και το 2009.
Επίσης το σώμα ενέκρινε, την πρόταση του Δημάρχου Μεσολογγίου να γίνει έλεγχος των «πόθεν έσχες» και των τραπεζικών τους λογαριασμών όλων όσων κατείχαν αξιώματα στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από το 2003 έως και σήμερα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο: «Αφορμή για την πρόταση αυτή αποτέλεσε το γεγονός της δημοσιοποίησης, από την πλευρά της αντιπολίτευσης διαφόρων στοιχείων που αφορούν τη διαχείριση των παιδικών σταθμών.
Ο τρόπος της δημοσιοποίησης και κυρίως τα όσα αναφέρονται δημιουργούν «σκιές» για τη δημοτική μας αρχή.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αμβλυνθούν οι οποίες αμφιβολίες δημιουργήθηκαν, ακόμη και στον πιο κακόπιστο, απέναντί μας, πολίτη του Μεσολογγίου πρότεινα να γίνει καθολικός διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου. Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου θα αποτελέσουν κόλαφο, για τους εμπνευστές αυτού του σχεδίου σπίλωσης της δημοτικής μας αρχής που εξυφάνει από τους γνωστούς κύκλους της μιζέριας.
Ειδικά για τους Παιδικούς Σταθμούς, δεν μπορεί κανένας να παραβλέψει και κυρίως να ακυρώσει το έργο που επιτελέστηκε τα τρία τελευταία χρόνια, με τη δημιουργία δυο βρεφονηπιακών σταθμών, τις αισθητικές παρεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την υποδειγματική λειτουργία τους.
Δυστυχώς κάποιοι επιχειρούν να αναπληρώσουν την πολιτική τους ανεπάρκεια και την ένδεια προτάσεων, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη. Κι αυτή η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό.»

Τέλος σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιθεώρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ο μοναδικός αρμόδιος κρατικός φορέας που μπορεί να ασκήσει διαχειριστικό έλεγχο στους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου