Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το πρώτο μήνυμα της κοινωνίας στα σκληρά οικονομικά μέτρα αναμένεται να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία φέτος εορτάζεται εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στην οικονομία. Σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις καλούν τα συνδικάτα που βρίσκονται σε θέσεις μάχης για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.Στο Αγρινιο θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις η μια απο το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 το πρωι στην πλατεία συντριβανίου και του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωι στην πλατείας Δημοκρατίας

Κλειστά τα καταστήματα την Πρωτομαγιά

Κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο τα καταστήματα, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.
Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση μισθωτών, εκτός εκείνων που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που νόμιμα λειτουργούν, δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου