Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στο Κέντρο απασχόλησης του Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με αναπηρία στην Άρτα η Γενική Γραμματέας

Επίσκεψη στο Κέντρο Απασχόλησης του Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με αναπηρία «Αγία Θεοδώρα» πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (19/4/10) η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα.

Η Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηλία Κοίλια ,τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Απασχόλησης καθώς και τις δράσεις που αναπτύσσει.





Από την πλευρά της δεσμεύτηκε πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Συλλόγου για την εξεύρεση κτιρίου όπου θα στεγάζονται σε καλύτερες συνθήκες τα εργαστήρια χειροτεχνίας και αργαλειού στα οποία απασχολούνται και εκπαιδεύονται 30 άτομα με νοητική στέρηση.

« Θεωρώ υποχρέωση της πολιτείας να συμπαραστέκεται σε Συλλόγους σαν τον Σύλλογο «Αγία Θεοδώρα» που προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Συγχαίρω λοιπόν, τους ανθρώπους του που εργάζονται εθελοντικά, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που στελεχώνουν τα εργαστήρια. Το έργο τους είναι σημαντικό καθώς όλοι κατανοούμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που συναντάνε και πόσες ψυχικές αντοχές πρέπει να έχουν. Ταυτόχρονα, δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να αναπτύξουν τις ειδικές ικανότητές τους αλλά και διέξοδο στις οικογένειες τους. Προσωπικά θα με βρείτε συμπαραστάτη και αρωγό στην προσπάθεια που καταβάλλεται» τόνισε η Γενική Γραμματέας.

Η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους οι οποίοι και της δώρισαν κάποια από τα έργα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου