Τρίτη 27 Απριλίου 2010

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ

Αγωνιστική απάντηση στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και των αγορών, αλλά και στην στάση της Κυβέρνησης, αποφάσισε να δώσει σήμερα η ΟΤΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Με αφορμή την πρωτοφανή οικονομική κρίση, που διέρχεται η χώρα μας, αντί να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, ζητούν για μια ακόμα φορά από τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα – ως αναγκαίο κακό – μια μακρά περίοδο λιτότητας, αλλά και μόνιμης κατάργησης των εργασιακών και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που οδηγεί τη χώρα και το λαό μας, το συνδικαλιστικό κίνημα, ο επιστημονικός και πνευματικός κόσμος, οι μαζικοί φορείς και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία έχουν υποχρέωση να αντισταθούν με θάρρος και αίσθημα ευθύνης .




Η ΟΤΟΕ, μπροστά σ’ αυτήν την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 5 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης και της ΓΣΕΕ και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στις τράπεζες σε έναν αγώνα ενότητας και πάλης ενάντια στην αφαίρεση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, που επιδιώκουν οι ισχυροί της Ευρώπης.

Κεντρικοί στόχοι της ΟΤΟΕ είναι:

o Η διασφάλιση της εργασίας
o Η διατήρηση της αγοραστικής δύναμης του μισθού των εργαζομένων
o Η υπογραφή Κλαδικής Σ.Σ.Ε
o Η υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
o Η αξιοποίηση των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της χώρας για την διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εθνικής αξιοπρέπειας







Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

o Να υπερασπίσει στην πράξη τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
o Να αποκαλύψει τους υπεύθυνους που οδήγησαν τη χώρα μας και το λαό μας σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο, όπου και αν ανήκουν πολιτικά, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
o Να υψώσει ανάστημα εθνικής υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης, με σχέδιο, όραμα και στρατηγικές ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν.


Αυτή τη φορά τις συνέπειες της κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν οι μη προνομιούχοι αυτής της χώρας… γιατί απλά τα έχουν δώσει ΟΛΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ 2010
ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11.00 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου