Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νέα εποχή για την αλιεία σηματοδότησε η Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη, υπεύθυνη Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ε. Επιτροπής.

Μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πληγεί σημαντικά όσον αφορά το κύρος της, την αξιοπιστία της και την υπευθυνότητα της από τους χειρισμούς της στον τομέα της αλιείας.
Η αδυναμία εφαρμογής των κοινοτικών κανονισμών, οι παρεκκλίσεις και οι πολιτικοί συμβιβασμοί από τις παρεμβάσεις των διαφόρων λόμπυ που στηρίζουν τους οικονομικά ισχυρούς της αλιείας μας είχαν οδηγήσει σε μια κοινή αλιευτική πολιτική πλήρως αποτυχημένη, πράγμα το οποίο είχε αναγνωριστεί σε όλα τα report της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.




Σήμερα και για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης στον τομέα της Αλιείας η νέα Επίτροπος τόλμησε δημόσια να καταθέσει με καθαρή άποψη αυτό που κάποιο μέχρι χθες δεν τολμούσαν να σκεφτούν. Ότι θα πρέπει δηλαδή να εφαρμοστούν και στη χώρα μας οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί για την Αλιεία προκειμένω να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όχι μόνο του αλιευτικού κλάδου αλλά και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στις μελλοντικές γενιές.
Η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας και οι 35000 οικογένειες των παράκτιων αλιέων της χώρας μας θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη με όλες τους τις δυνάμεις διότι η παρουσία της αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την σωτηρία των θαλασσών μας την οποία δεν πρέπει να χάσουμε.
Η φωνή που στοίχειωσε την σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας με το σύνθημα «Εδώ Πολυτεχνείο», στοίχειωσε με τις καθαρές και παλικαρίσιες θέσεις της την αλιεία της χώρας μας.
Θα είμαστε δίπλα στην κα. Επίτροπο γιατί μας έδειξε εκτός από τις θέσεις της και τη διάθεση της να προβεί σε ρήξη χωρίς καμίας μορφής συμβιβασμού με κάθε κατεστημένο που θυσιάζει το θαλάσσιο περιβάλλον στο βωμό του κέρδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου