Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010

Όπως κάθε χρόνο εδώ και δεκαεπτά χρόνια συνεχώς κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και των καλοκαιρινών διακοπών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Σερβίας διοργανώνει πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 8 - 16 ετών από την γειτονική μας χώρα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε παιδιά τα οποία έχουν ζήσει την εμπειρία του πολέμου και των αποτελεσμάτων του και έχουν ανάγκη από αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί σε όλη την Ελλάδα, περίπου 18.000 παιδιά.

Για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών του 2010 το πρόγραμμα οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του προγράμματος έχουν καθοριστεί από:

01/07/2010 (άφιξη) – 24/07/2010 ( αναχώρηση )

Την ευθύνη για την διοργάνωση του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αποκλειστικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Πολύ σημαντική για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού είναι η βοήθεια των Τοπικών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Δήμων οι οποίοι συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Σίγουρα κανένα παιδί δεν αξίζει να μεγαλώνει χωρίς να χαμογελάει, να παίρνει αγάπη, να παίζει, να ονειρεύεται και γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.

Ας μην ξεχνάμε ότι, η προσφορά αγάπης στα παιδιά, είναι προσφορά αγάπης στην ίδια τη ζωή.

Για κάθε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχών, παρακαλούμε να απευθύνεστε στη:

Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Αρμόδια: κα Μαίρη Τράγκα., τηλ.: 210-3615606.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου